Марк Хаджижеков подкара “локомотива” на “Диана”

Марк Хаджижеков уверено подкара “локомотива” на “Диана”. В петия турнир от зимните серии младият талант спечели голяма победа. Във финала той надигра с 6-1 Радо Владимиров и така най-сетне спря черната серия от загуби срещу люлинската томахавка. В много мачове досега Марк бе близо до победи, като най-пресният пример бе от пловдивския турнир „Лидер Оупън” през есента, когато водеше с 5-2, но Радо отново знаеше какво да направи, за да спечели мача. Този път обаче Марк поведе от началото и не прости леко неконцентрираната игра на Радо, което веднага му донесе големи проблеми. Марк поведе 2-0, но след това спаси няколко брейкпойнта и не позволи резултатът да стане 2-2, което се оказа решаваща крачка. Интересното е, че последните два гейма бяха спечелени от Марк без да даде точка на съперника, а мачболът бе реализиран след вероятно около 40 удара, в които шампионът не трепна до последно. Също доста интересен мач за Хаджижеков бе този в полуфиналите, когато надигра намиращия все по-добра физическа и кондиционна форма Латин Латинчев. Там Марк успя да дръпне в резултата при 4-3 след редица пробиви преди това и да затвори мача без проблеми в сервис гейма си след това. В четвъртфиналите Марк пък победи прогресиралия много Боян Петков. След като дръпна с 4-0, съперникът се окопити и имаше точки да намали изоставането до 3-4, но не успя и след това опитния лидер в моментната ранглиста доведе нещата до 6-2. В първия си мач за деня пък Хаджижеков победи Асен Лазаров с 6-0, но и там съперникът му показа не лоша игра и изпусна няколко шанса да вземе повече от този мач.  
 
Но може би най-драматичните мачове извън участието на Марк. Завърналият се след отсъствие Павел Йорданов – Животното имаше мачболи и много други шансове за победа, но не успя да свърши задачата си докрай и Георги Георгиев – Пърси го обърна със 7-6 във втори кръг. След това обаче Пърси бе спрян от Латин Латинчев в оспорвана среща.  
 
В горната част на схемата още първи кръг предложи супер интересен мач. Стефан Узунов срещу настоящия “Мастърс” шампион Стефан Шопов. В супер битка Узунов надделя със 7-6(4) и изхвърли рано, рано от борбата Русенския Рафа. Узунов първо пропусна няколко мачбола при 6-5, а в тайбрека направи обрат от 1-3 до 7-4. След това обаче самият Узунов бе спрян от Боян Петков, който го победи с 6-3.

Светльо Козалиев също показа, че формата му особено зимата е изключително постоянна. 6-1 над Владимир Топенчаров, после 6-3 над традиционно опасен съперник като Ники Дафовски и 7-5 над Мартин Боршуков. В последния мач обаче всъщност Мартин водеше 5-3, а когато сервира при 5-4 направи три двойни грешки и още две при 5-6, което беше много трудно да не му струва загубата в този напреднал момент на двубоя. Чак след това Козалиев бе спрян със статистически рутинното 3-6 от Радо Владимиров.  
 
С втората си титла от зимата Марк се откъсна от преследвачите в генералното класиране и вече води с 203 точки пред Радо със 121. С още 40 точки надолу са третият и четвъртият Саркис Харалампиев и Латин Латинчев.  
 
Друга важна новина е, че традиционният двойков коледен турнир на “Диана” ще се проведе на 18 декември. Както е винаги по традиция, двойките могат да бъдат сформирани от аматьори или аматьор и състезател, като оставяме на съвестта на самите участници да преценят силата на отбора така, че турнирът да е равностоен. Освен това, както винаги, ще бъдат поставени маси между кортовете, на които всеки може да остави кой каквото иска за пиене или ядене и да се запази празничния дух с основната цел – да се съберем заедно преди края на годината. Записването става на служебния телефон 0894606224 или съобщение във фейсбук страницата на клуба.
 
Също така ТК “Диана” организира и коледно парти на 21 декември в ресторанта на клуба, за което ще има повече подробности идната неделя.    

Резултатите от турнирa вижте ТУК 

Ранглистата вижте ТУК 

Записване за следващия турнир ТУК 

Share Now

Related Post

Leave us a reply