Светльо Козалиев се катапултира с първа титла зимата

Тази седмица по изключение имаме гост-автор на статията, в която Светльо Козалиев спечели титлата на “Диана” в петия турнир от зимните серии. Печатарът си изпринтира четири победи като на финала победи не кой да е – а мотивираният до краен предел в последната година Здравец Първомайски. Авторът, написал по-долната статия, остава анонимен засега и ще разкрием самоличността му накрая на текста, а вие ще можете да се насладите на неговото интересно перо и талант. ТК “Диана” публикува без редакторска намеса статията, като само граматическите и пунктуационните модели бяха елегантно коригирани и леко уравновесени.  
 
Ето, че премина и поредният силен турнир, постигнал до сега рекордният брой участници за тази зима – 23-ма. Всичко започна в 10 часа сабахлен, когато завърналият след малка пауза и добре познат на всички чичо Киро (Ел Чичес) в горната част оглави схемата, но за негово разочарование не успя да влезе в мача си от първи кръг и не успя да се противопостави на Мартин Милчев, който от своя страна с това показа, че идването му от града на чуковете няма да е само разходка с тесла.   
 
Стефан Станев също демонстрира класното си представяне с две победи като втората бе доста трудна и в тайбрек срещу Делян Кирилов, но в трети кръг ММ отново с 6-2 продължи убедително и го спря.  
 

Под мрака на прожекторите на 1-ви корт така дългоочакваната битка на Дафовски по-известен като Жабата ВОЙН срещна Игнат Гатака Бейби, който след успешно преминаване на не една, а цели две тенис академии в Испания бе готов да показва и демонстрира. Жабата обаче знае къде и как и прекърши желанието на Гатака да има евентуално така желаният реванш срещу Първомайски в четвъртфиналите, като победи с 6-4. 

Свежият Козалиев след финала

Здравец трябваше да излезе във втори кръг срещу един от доайените на „Диана” Камен Новиков, който е изключителното опитно лице. Той бе готов да изклати показващата не лоша форма до сега машина от град ПЪРВОМАЙ. След повеждането 4-2 30-0 обаче първомайската машина явно вдигна предавките и обърна мача до 6-4.  
 
В друг мач от осминафиналите сеславският Рафа по-известен и като ПАКО РАБАН не успя да затрудни топ подготвения играч Козалиев и загуби с 1-6, след което веднага се пренесохме на 3-ти корт, където през цялата седмица след много закани заплахи и сплашвания Спас Маринков бе решил да отреже главата на ХИГЕМОНА от град Радомир Владислав Искренов.  Той определено показа, че не си говори празни приказки и прибра Влади 6-4, след като му бе повел солидно още в началото. 

Мачовете вървяха в добро темпо с изключение на Калоян Йорданов и Боян Петков, които разменяха по над 40 удара на бекхендите и показаха стабилна игра в среща, която Боян спечели с 6-4. 

На полуфинал Първомайски, Здравец след повеждане 4-2 трябваше да сервира за оставане в мача срещу ММ, който заигра своята игра и обърна за 5-4. В тайбрек, изпълнен с множество обрати, Първомайски успя да грабне влака за финалния вагон, а Светльо Козалиев без много напрежение отреза Пърси и му даде един гейм в полуфиналите.  

Във финала Здравец бе изключително уморен, но някак си се събра след като разбра Светльо на колко години е. И все пак това бе абсолютно заслужен резултат, изпълнен с многоженство красиви разигравания и положения и спечелен от Светльо Козалиев с 6-2.  
 
Справка в статистиката показва, че това е първа титла на Козалиев от 17 ноември 2019 г. като след това той има четири загубени финала, а последният такъв беше през февруари 2021. 
 
И така автор на статията е човекът, за който малко хора знаят кое е истинското и кое артистичното му име – но сега ще го напишем с неговото по-рядко срещано – Здравко Аврамов – чувствителната натура от жк “Младост”.  
 

Всички резултати вижте ТУК 

Ранглистата вижте ТУК 

Записване за следващия турнир ТУК 

Share Now

Related Post

Leave us a reply