Америка превзе „Диана“ на Коледа

Марк Хаджижеков и Мартин Боршуков спечелиха Коледния турнир на “Диана”. Младите възпитаници на американския колеж трябва да получат грамота за доброто представяне на тяхното училище и феърплеят, който демонстрираха.  
 
Победителите регистрираха една загуба, която изтриха в полуфиналите срещу оказалата се много силна двойка на Цветомир Ценков и Иван Папазов, но за това по-надолу.  
 
В крайна сметка се получи един турнир, който за пореден път показа, че тенисът е игра, която обединява хората и в случая не бе толкова важна победата, колкото празничната атмосфера.  
Важно е да се отбележи и че пет групи играха на три корта, което означаваше много чакане, но следващата година ще вземем повече мерки по този въпрос. Освен това благодарим на отборите и че въпреки финала на световното първенство по футбол, бяха на кортовете – кой с баници, кой със сокове, кой с вино или сладки.  
 
Ако имаше букмейкъри с коефициенти за победител в този турнир, то те щяха да бъдат едновременно затруднени, но и доволни. Едва ли някой можеше да каже, че има изявен фаворит за турнира, защото от 20 отбора, поне 10 бяха с реални шансове за победа и резултатите го показаха.

 


Още група “А” предвещаваше супер оспорвани мачове. Тенис доайенът на Велинград Тома Чонков бе дошъл на инспекция да види как са нещата със съотборник Саркис Харалампиев. Двамата играха срещу две двойки, в които един от участниците бе треньор по тенис, а измежду всички батковци се мъдреше и чаровният отбор на неигралите и извън форма Данчовци – Пичуров и Борисов, които не взеха гейм в това издание, но пък са едни от най-готините тимове и щяха да са със сигурност на финал, ако победителите се определяха по правене на кеф и фенска маса.  


В тази група се класира само един отбор, тъй като по регламент при пет групи, напред продължаваха най-добрите първенци, плюс трите най добри втори. Саркис и Тома спечелиха два мача, но загубиха един от тях и при въртележката отборът, който излезе, бе на Дидо Желев и неговия падуан Калоян Йорданов. Една от двойките също бе доста колоритна – игралият на 15.5% от възможностите си държавен шампион и номер 1 в историята на Люлин легенда Пламен Милушев и изключително колоритната, незабравима и неукротима личност на Иван Иванов – Зеленчука, който обича да раздава заповеди, но в мачовете с Пацо, покриваше около 80% в Мбапе спринтове по корта и изпълняваше всички разпоредби.   

1. С Харалампиев/Т Чонков 2-6 6-0 6-4
2. Д Желев/К Йорданов 6-2 6-0 7-5
3. Й Пичуров/Й Борисов 0-6 0-6 0-6
4. И Иванов/П Милушев 4-6 7-5 6-0

Втората четворка също бе контрастна. Избраният за Дарт Вейдър на любителския тенис Влади Искренов бе в комплект с Маргарет Тачър на аматьорите Елена Андонова. Противници им бяха една от най-пацифистките двойки – Марто Михайлов и Стефан Шопов. Мартин няма нужда от представяне, а Стефан колкото и да плаши, че е месояден, всички знаем, че може само от фризера, а на лов ще му стане жал. Та така и беше в турнира. Дарт Вейдър и Маргарет Тачър докараха нещата до битката при Фолклендските острови срещу Пацифистите и естествено при 5-5, по-коравият отбор спечели.


В тази група имаше и още една жена – Силвия Димитрова, която със своя партньор Галимир се представиха достойно, въпреки че не взеха победа. Последният отбор бе на Андре Агаси-Джуниър и Марат Сафин-Джуниър. ТК “Диана” държи да уточни, че приликата с вида на Агаси на 16 г. и характера на Марат на 16 е поразителна и затова вездесъщите лудаци Игнат Чакъров и Светослав Хинков безапелационно получават тези прякори. Това обаче не им помогна да излязат от групата. В много важен мач срещу Шопов и Хинков те водеха 3-0, 4-2 и 5-3, но не затвориха мача и загубиха в тайбрек. В тази група два отбора излязоха напред, като в крайна сметка Пацифистите бяха пощадени заради доброто в себе си.

1. Е Андонова/В Искренов 5-7 6-3 6-2
2. М Михайлов/С Шопов 7-5 6-0 7-61
3. С Димитрова/Г Каракашев 3-6 0-6 3-6
4. И Чакъров/С Хинков 2-6 6-7 6-4

 Група три също беше легендарна. Топ топ топ легендата Петър Иванов бе поканил бебока Калин Кънчев за партньор и последният нямаше как да откаже. Адвокат Василев бе дошъл от Библиотеката с партньора Ивайло Георгиев да се осмелят да оспорват първото и второто място в група C, а по-надолу отборите бяха изключителни по своята същност – Биолозите от БАН Асен Георгиев и Светослав Козалиев срещу Тери Пратчет двойката Краси Алексиев – Манекена и Георги Георгиев – Пърси.  

1. П Иванов/К Кънчев 6-1 6-4 5-7
2. И Георгиев/Г Василев 1-6 4-6 2-6
3. А Георгиев/С Козалиев 4-6 6-4 3-6
4. К Алексиев/Г Георгиев 7-5 6-2 6-3

В титанични сблъсъци, вкарване на напрежение от съотборници, торби гипс и кофи пот, напред с две победи и една загуба излязоха Легендата и Бебока. Фентъзи Тери Пратчет двойката, която май се класира всъщност първа с три победи, наблегна на световното първенство и гледане на деца и типично по неговите книги се анихилира, макар и непобедена в турнира. Най-потърпевши в групата бяха Биолозите, които стегнаха пресите и радиаторите им бяха налепени като топломери от инкасатор на Топлофикация, но в типичния си голям спортен дух показаха как се пази поведение на корта.  


Група D бе важна. В нея играеше Павел Йорданов – Едмундо. Известен със своята непримиримост на корта и това, че много хора не осъзнават как той идва взима победата и си тръгва без да иска разрешение, Принцът от старопланинското кралство Сеславци си бе взел сериозен кочияш – Ивайло Димитров. Илия Саев и Георги Георгиев – Бекъма, Димитър Ботев и Слави Манолов можеха само да се учат от Пако, който бе стриктен тактически и рицарски бе дал възможност на неговия партньор да върши малко повече работа в двойката, за да не се чувства безполезен. Танчо Сакутов и Милен Балтов обаче са железни и там всички елементи са толкова изпипани, че и квантов физик би им завидял. Две победи също в групата ги изстреляха без напрежение като японец в Катар.  

1. И Саев/Г Георгиев 4-6 2-6 2-6
2. Д Ботев/С Манолов 6-4 3-6 5-7
3. П Йорданов/И Димитров 6-2 6-3 7-6
4. Т Сакутов/М Балтов 6-2 7-5 6-7

И така остана обзорът на последната пета група. Тя може би трябваше да се нарече Групата на възпитаните. В нея с две победи и загуба втори станаха бъдещите шампиони от Американския колеж. Първи излязоха Цветомир Ценков и Иван Папазов, които спечелиха тайбрек срещу Американците. Найден Жеков и Едуард Ованес бяха третата двойка, но смъртоносните форхенди по правата на доайена на плоските удари Найден не вървят на двойки и това им попречи, макар че идваха натренирани от двойковите турнири на Библиотекарския факултет. Последният отбор в лицето на Александър Николов и Александър Ангелов също игра мотивирано, но не успя да спечели мач срещу тези прекалено възпитани противници, от които спортната злоба се притъпява.

1. М Хаджижеков/М Боршуков 6-4 6-7 6-1
2. Н Жеков/Е Ованес 1-6 2-6 6-4
3. Ц Ценков/И Папазов 7-6 6-2 6-2
4. А Николов/А Ангелов 1-6 4-6 2-6


Четвъртфинали
Цветомир Ценков и Иван Папазов продължиха със силното представяне след 7-6, тъй като Санторото и Калин Кънчев, които вече трябваше да са навлезли в ритъм, но Пепи Иванов мислеше повече за принцесата, която го чакаше в колата, а Калинчо затова, ако се премести в Суходол, дали ще отнеме титлата на Латин Латинчев – Лаци и това им коства загубата.  
 
Майкъл Джексън на волетата Дидо Желев и Калоян Йорданов искаха, но не можаха. Хаджижеков и Боршуков успяха да измъкнат мача 6-4, а Дидо Желев вече си мислеше за коледните празници и какво ще дават късно вечер и рано сутрин по телевизията. 

Топ дербито бе между Елена Андонова и Влади Искренов срещу Пако и Иво Димитров. Зли езици говорят, че радомирският Чингиз хан е бил много ядосан и е хвърлял ракети, но това не е потвърдена информация и записите на камерите не могат да докажат такова действие, а свидетелите странно мълчат. Въпреки че Сеславци е малко кралство в Стара Планина, то е много зелено и там живеят хора с големи сърца – Пако елиминира Дарт Вейдър и Маргарет Тачър, оседла си коня и побягна в галоп към полуфиналите след 6-2. 
 
Въпреки че бяха буквално квантово сработени, Танчо Сакутов и Милен Балтов показаха някакъв макар и минимален дефект и Асамблеята на мира на Михайлов и Шопов мина през тях със знамена, манифестации и песни след 6-2. 
 
Полуфиналите вече бяха с напрежение подобно на Аржентина – Франция. Мишо от кафето се чудеше мача ли да гледа или да ходи в балона. Адреналинът бе неописуем! В мач на живот и смърт Хаджижеков и Боршуков показаха как са ги калили в колежа с учене, домашни и дедлайни нон стоп и този път си написаха и предадоха нещата без грешка. Победиха точно Ценков и Папазов 6-4 и отидоха на финала, въпреки че им се гледаше и мачът по футбол.  

В рицарски мач, добре че Ивайло Димитров бе една идея по-лош, за да има кой да спечели полуфинала. И трите добри души Пако, Мартин Михайлов и Стефчо Шопов се правеха на зверове на корта, но това бе маска. Пацифистите имаха 6-5 и 40-0, но рицарят си е рицар и обърна нещата, спасявайки мачболите. При 6-6 Димитров малко взе нещата под контрол и Пако отново развя дълга си грива, за да припне в галоп към финала след 7-6(3). 
 
Там обаче както е в живота, младите не трябва да виждат много слава и успехи, защото стават алчни. Такива бяха и колежаните от Младост, които искаха повече и повече и нищо не ги интересуваше. Като всеки рицар обаче, Пако също трябваше да загуби славна битка, за да стане легенда. Неговият и на Ивайло Димитров последен мач беше във финала, в който едно стана ясно – САЩ въртят геополитиката от науката, технологиите, търговията до любителския тенис в клуб “Диана” на улица “Тинтява” 29 в жк “Дианабад”, София.  
 
Хаджижеков и Боршуков победиха с 6-2, а после за да покажат, че все пак са от Балканския полуостров пуснаха клип за феновете в социалните мрежи с “Идемо” и шлагери на Лепа Брена. Всъщност шлагерите на Лепа не ги видяхме, но много хора искаха да си представят Марк как доволен и умислен профучава през “Студентски град” на фона на Лепа, а пред него морето от жени се размазва като време-пространство, защото той иска само едно – титли, успехи и никой да не го има за доброто момче, което някои дръзват да наричат Бебчо.  
 
 
 
  

Share Now

Related Post

Leave us a reply