Марк отново скучае на „Диана“

Марк Хаджижеков даде много сериозна заявка за спечелването на ранглистата и евентуално “Мастърс” турнира в поредния зимен сезон на “Диана”. 

 
Младокът спечели третата си титла този сезон и бе напълно безапелационен през цялото време. На финала надигра към момента основния си съперник в ранглистата Светослав Козалиев със супер категоричното 6-0.  
 
Коледните и новогодишните празници и запасяването с неизхабени калории тутакси докара доста записали се участници. Марк бе изявен фаворит за спечелването, защото липсваха и някои от най-сериозните му игрови опоненти.  
 
Още в първи кръг жребият отреди няколко интересни мача. Продължаващият да е невероятно мотивиран Игнат Чакъров се изправи срещу Пепи Иванов, на който новия прякор Легендата настъпва с все повече сила. Последният има много сериозно участие на световно първенство за ветерани в началото на април и вече започна подготовка. Приличащият все повече на Агаси Чакъров обаче показа натрупаната вече рутина и не трепна пред Легендата след 6-2. 
 
Много се очакваше и от мача на Васко Тодоров с Мартин Боршуков, но в този мач всъщност напрежение нямаше. Боршуков направи над една дузина двойни грешки и просто нямаше как при тези обстоятелства да се надява на нещо по-реалистично.  
 
Ники Дафовски хитро и безаварийно грабна победата над много труден съперник – Стефан Узунов с 6-3, а още няколко мача бях доста оспорвани като Евгени Манов и Делян Кирилов победиха с 6-4 в първите си срещи.  
 
Много драматичен обаче беше двубоят на Спас Маринков с Павел Йорданов – Пако. Известният още като Животното, но добро момче Павел загуби в тайбрек срещу тръгващия си скоро за Америка полуянки Спас.  

 
В 2-ри кръг устремът на Чакъров бе спрян от неговия бог Персей – Георги Георгиев, който резонно си го победи – този път с 6-2. Чичо Киро макар и след сериозна любовна визита в Америка, показа, че нищо не може да му свали класата. Още една победа в джоба след 6-4 над Делян Кирилов.  

Ники Дафовски, който сериозно се бе засилил, бе спрян обаче от една от изненадите в този турнир Вальо Бонев. След като отвя Златков в първи кръг, сега Вальо се оправи и с левичаря Дафни срещу себе си.  

Най-голямата изненада обаче хвърли Ивайло Воденски. Бруталистичната решимост на благоевградската стрела, непокизмът и липсата на страх от никой го изведоха към супер победата с 6-1 срещу Васко Тодоров. Горе долу по същото време Спас Маринков започна все по често да си мисли за твърдите кортове в Щатите, защото Козалиев го отнесе с 6-1. 
 
В четвъртфиналите имаше някакви загадки, но и доста предварителни отговори. Марк продължи победната серия като спечели с 6-2 срещу Пърси. В началото мачът изглеждаше равностоен, но после Бебока взе инициативата и агресивно приключи. 
 
В същото време Боян Петков забърса очилата си и изобщо не подцени дошлия да маха глави Воденски тази неделя. 6-2 за Плевен над Благоевград.  
 
Топ мачът на деня обаче беше този между Вальо Бонев и Светльо Козалиев. Фаворитът Козалиев водеше с 5-1 и бе на две точки от мача, когато започна страховит обрат. Толкова страховит, че даже вероятно и самият Вальо Бонев не можа да повярва какво се случва, след като в един момент той самият се оказа, че е с преднина 6-5 и три мачбола, които не успя да реализира. Някакси Козалиев оцеля и стигна до тайбрек, а там Бонев тотално изключи всички копчета на своята машина и капитулира, което доведе до 7-0 в тайбрека. 
 
Светльо обаче трябваше да изиграе и още един тайбрек. В полуфинала победи със 7-6 и 7-3 Боян Петков. И там имаше обрати. Боян поведе с 3-0, после 4-2, Козалиев обаче пак намери сили да обърне до 5-4 и на свой ред не реализира мачболи, преди да решат въпроса кой ще продължи в дългия тринадесети гейм.   
 
От другата страна Чичо Киро искаше да вземе два гейма на Марк. В момента, в който го направи, каза стоп и приключи доволен мача.  
 
Във финала въпреки резултата от 6-0 за Марк първите няколко гейма бяха оспорвани. Марк обаче взе всички важни точки и затвърди мнението, че чака някой измежду големите му конкуренти да се осмели да го предизвика.  

Титлата на Марк му дава свободата да е с над 100 точки преднина в ранглистата при преполовен сезон. Хаджижеков е с 284, а след него са легендарните самураи Козалиев и чичо Киро с 174 и 142. Люлинската томахавка Радослав Владимиров, която е скрита някъде, е четвърти със 127 точки, само две пред петия Боян Петков.  


Резултатите от турнира вижте ТУК 

Ранглистата вижте ТУК 

Записване за следващия турнир ТУК 

Share Now

Related Post

Leave us a reply