Самотен на върха, Марк Хаджижеков си мечтае за буря

Марк Хаджижеков продължава със самотата, която го преследва, но знаем баналната фраза, че на върховете е така. Друго нещо, което казва сентенцията, е и че е ветровито, а младокът усети не точно буря, но сериозно поразклащане на път към края на пирамидата, само че устоя и не падна в пропастта.  
 
Характерът му беше изпитан до солидна степен, като той спаси няколко мачбола по пътя към титлата, а на финала победи Латин Латинчев с 6-4, но да започнем отначало.  
 
Петър Иванов – Легендата, който шеметно тренира за световното за ветерани, се появи за трети пореден турнир и макар и трудно, започва да играе все по-стабилно. Видимо, след неговите записвания, интересът на “Диана” се покачи, което показва, че все още и в бъдеще ще бъде дразнител за много опоненти. Легендата обаче срещна Йордан Пичуров, а той също има намерение да се върне към най-добрата си форма. В труден мач, тежки разигравания и супер равностойна борба за всяка педя, Легендата падна победен в тайбрек с 5-7 точки, а Пичуров отсече – I am back. 

Мартин Боршуков, който е по-амбициран и нахъсан отвсякога, би Николай Дафовски – Аналитика с 6-3 и го прати за нови научни трудове към вкъщи.  
 
Ники Недев – Пожарната, след силните представяния преди това, сега бе пометен по незнайно какви причини от Мартин Иванов с 1-6 и безславно си тръгна от пожарите на “Диана”. 
 
Агаси Джуниър Игнат Чакъров се падна за трети пореден път срещу Георги Георгиев – Пърси. Дали това е случайност като shuffle опцията на епълския Ipod някога или не, може само Господ или програмистът да кажат, но Агаси в любимия му стил Gangnam Style, поведе 4-2 и 40-0 на черната си котка отсреща. С магии, заклинания, бекхенд и неща, които само боговете могат, Персей обърна до 6-4.  
 
Стефан Узунов компетентно и културно, но не в най-добрата си форма, взе със 7-5 срещата си срещу Светослав Бръмчев. Същият бе и резултата между Ивайло Величков и Георги Плешков, в който физикът надви фалун дафа почетния консул за България. 
 
В последен мач от първи кръг пък Павел Йорданов – Животното не успя да изяде Боян и да си отвори схемата напред, а падна с 2-6. 
 
Краси Алексиев – Манекена не игра срещу Марк Хаджижеков, а публиката очакваше надървен мач, който за жалост не се случи. Иван Златков обаче взе нещата в свои ръце и събра всички да гледат пълния арсенал от удари, които може да предложи, за да компенсира липсата на движение, което му е под достойнството да прави често, за да победи с 6-4 Стефан Станев.  
 
Мистър I am back Данчо Пичуров даде колкото можа от себе си, но беше I am out след мача с Боршуков, който загуби с 2-6. Пловдивският ас обаче все пак остави отлични впечатления с играта си тази неделя. Палачът на Пожарната Минко Иванов не взе дори гейм срещу Пърси, а Чичо Киро изнесе урок по не е ясно точно какво, но беше неприятен на Слав Славов. Вероятната причина е новата любов и обиколката на Америка за бохема и срива на пазарите за криптобоса Слав, който не му е само до тенис, за разлика от веселия Чичо Киро.  
 
Латин Латинчев – Гризли захапа мощно Стефан Узунов и не го пусна докрай. Колкото и да разчита на процентен тенис и силни бекхенд и форхенд много малко хора могат да се опълчат на Принца на Суходол, ако излезе мотивиран и свеж, а Лаци имаше сили и за още мачове.  

 
Ивайло Величков странно, но загуби доста категорично, от стейбъл бейслайнера срещу себе си – Боян Петков, който направи още една добра и солидна победа – този път с 6-1.  
 
И така се стигна до четвъртфиналите. Там има спор колко точки е взел единия опонент на другия, но със сигурност не бяха много, затова ще подходим с по-голяма дискретност. Бебока надигра с 6-0 Романтика, който докато падаше тайно си мислеше някога какви мачове е правел с Легендата, Животното, Котарака, Варварина и Германеца, а сега какви жестоки времена на изкуствен интелект и трудна адаптация дойдоха.  

И другият младок в списъка Боршуков се справи с Пърси, който в началото взе аванс от два гейма, но после нямаше алтернатива на тежките и агресивни удари на съперника.  
 
В мач шедьовър с много техника, крос корт диагонали, изчакване, дебнене, слайс, волета, къси топки и изобщо всичко възможно в света на любителите, но представено като пиеса на Джон Малкович срещу билет от 0 до 35 лв, Латин Латинчев се справи с Киро Стоянов. Гризли отново бе много стабилен и не допусна летящият на крилете на любовта чичо Киро а.к.а Лео Ди Каприо да го изненада и си сложи в джоба един тайбрек сет 7-6(4).  
 
Не случайно пропускаме момента да споменем и смятаният за G.O.A.T на София – великият, непоколебимият, вездесъщият политолог и любимец на много хора – Радослав Владимиров. Въпреки че е зает с политическото си израстване и бъдеща кариера, Люлинската томахавка намери време за едно турнирче. Дойде да прибере Бебока, но към 17 часа се оказа, че трябва да тръгва. Ангажимент на футболното игрище или просто му стана скучно и студено – не е ясно, го накара да си запали Мустанга след три безответни победи, което попари очакванията за мега дерби с Хаджижеков.  
 
Така в полуфинала Латин му остана време за почивка, анализи и стратегии, което беше добре, а Бебчо трябваше сега пак да играе с Мартин Боршуков, който излезе с желанието да е много агресивен и през по-голямата част от времето му се получи. Марк обаче за пореден път показа, че владее много добре и двете фази на играта. За разлика от предния им мач, този беше с много обрати. Първоначално Жеков водеше с 2-0 и имаше точка за три гейма преднина. От там стана пълен обрат и Боршуков поведе с 4-2, като докара нещата до точка и за 5-2. Последва ново обръщане на силите – 6-5 за Хаджията, но Мартин се стегна и не позволи пробив, за да се стигне до тайбрек. В него Боршуков водеше през цялото време с една точка и при 6-5 стигна до мачбол, но направи двойна грешка. При 7-6 и 8-7 талантът от Предбалкана имаше нови възможности, но не ги реализира. За сметка на това при първата отдала се опция вече натрупалия много опит Хаджи Жеков грабна под мишница още 15 точки и нова възможност за титла.  
 
Във финала Марк тръгна ударно, но при 5-1 развоят се промени и Латин бързо се върна в мача без много бавене. Когато сервира за 5-5 обаче той допусна пробив и така Бебока спечели отново титлата на “Диана”. 

Това бе пета поредна титла на Марк Хаджижеков на “Тинтява” и шеста, ако броим и коледния двойков турнир, който спечели с Боршуков, а въпросът отново остава един – има ли кой да го спре и ако се запише Тhe G.O.A.T. ще остане ли и след 17 часа? Също така от достоверни източници знаем, че в Севера кипи много сериозна подготовка и една Легенда скоро ще се завърне, за да припомни времената си на хегемон в клуба.  

Репортерите пък ни снасят и друга информация. Марк Хаджижеков е многостранен талант, драги приятели и животни. След като спечели “Диана”, той спечели и турнир по снукър, където Бебока безжалостно победил баща си в полуфиналите, но последното е само непотвърден слух.   

Резултатите от турнира вижте ТУК 

Ранглистата вижте ТУК 

Записване за следващия турнир ТУК 

Share Now

Related Post

Leave us a reply