Още една титла за Боян Петков на “Диана”

Боян Петков спечели втора поредна титла на “Диана”. Този път той бе изключително стабилен и взе труден турнир, в който срещна много сериозни съперници.  

В римейк на предишния финал, но този път с резултат 6-0 и играещ като робот, Боян победи Киро Стоянов и показа страхотна физическа форма.  

Това е пета купа на може би най-концентрирания участник в турнирите на клуба, а тази зима Петков оправи и баланса като вече има два загубени и два поредни спечелени финала, което пък го доближи доста до лидера в ранглистата Марк Хаджижеков. 

В този турнир участие взе и Милен Германов, който бе дошъл за нищо друго освен титла, но именно Боян в изключително корав мач му взе скалпа.  

Един от най-интересните двубои в първи кръг беше отново с емблемата на Плевен, откъдето в последните години излизат изиключително силни любители. Легендата Петър Иванов се изправи срещу Пламен Пенев в мач с локално напрежение, но Пацо Пенев не успя да се справи добре с него и загуби с 1-6.  

Милен Германов се изправи срещу благоевградския лъв Ивайло Воденски и трябваше да решава нов вид математика в много разигравания. Въпреки че победи с 6-3 Германеца не постигна това лесно и Воденски още един път показа, че е изключително опасен.  

Като дерби се очертаваше и срещата на Жоро Плешков срещу Дани Йонов. Двата тежки форхенда се захапаха от самото начало, но Плешков спечели с 6-2.  

Марто Милчев пък победи с 6-2 Ники Дафовски, който продължава да играе добре, но в изражение на резултатите не изглежда така.  

Чавдар Михайлов взе с тайбрек мача си срещу Любо Андреев, но в следващия кръг глътна същото хапче, само че този път с обратния резултат, където пък загуби 6-7 от Стефан Станев.  

Във втори кръг най-силното дерби трябваше да е Краси Алексиев – Манекена срещу Мартин Боршуков. Двете антилопи се бяха мотивирали за много здрав мач, но видинският плейбой бе много стабилен и победи с 6-1 Мартин, който не игра на най-доброто си ниво.  
 
В сблъсък, който е гледан още преди много години, Пепи Иванов излезе срещу Латин Латинчев. Въпреки много добрия баланс в своя ползва Легендата знаеше, че сега нещата не стоят така. Неизменно подкрепян от съпругата си, Легендата даде каквото можа, но загуби 4-6, а Лаци спокоен продължи към следващия си съперник.  

Най-неприятният момент в турнира дойде, когато Мартин Милчев получи неприятна контузия на стъпалото в мача си с Пако Йорданов – Животното. Милчев спаси мачбол с трудно воле, но се контузи и при 4-5 срещата бе спряна.  

Някъде по това време Георги Плешков пък продължи победната си серия, след като надигра с 6-3 Георги Георгиев – Пърси.  

Десертът на втори кръг обаче бе победата на Милен Германов. Той стартира с високо самочувствие мача си с Мартин Дамянов и можеше да си тръгне с много ниско. Германеца губеше гейм след гейм от много добре играещия противник, който неутрализираше всякаква агресия и поведе с 4-0. Някъде там Германов смени тактиката и започна да играе само процентен тенис, виждайки, че само това му носи успех. С физика и инат той все пак обърна до 6-4 срещата.   

В четвъртфиналите Боян Петков се изправи срещу Краси Алексиев. Няма какво да се каже много за този мач освен, че беше много хубав и вървеше гейм за гейм. При 6-6 обаче Манекена имаше проблем с топките, които вече бяха загубили много от качеството си, а Боян само това и чакаше и набързо поведе, след което затвори сигурно тайбрека със 7-6 точки.  

Милен Германов в пореден мач търсеше себе си срещу отлично играещия Латин Латинчев. Лаци поведе с 3-1 и можеше да затвърди до 4-1 предимството си, но някакси Германеца отново оцеля и обърна мача до 6-3. 

Плешков продължи с топ формата и 6-1 срещу Пако Йорданов не бе изненада в случая.  
 
Чичо Киро също рестартира с гросмайсторските ходове и надигра с 6-2 Стефан Станев.  

Черешките на тортата бяха двата полуфинала. И двата завършиха с идентични резултати и предложиха драма. Боян Петков поведе с 4-1 срещу Германов със супер стабилна игра и почти липсващи грешки. В този момент Германеца тръгна за още един обрат, отново влизайки в процентния тенис предвид тежките условия за игра. Срещата се превърна в епичен сблъсък за всяка точка. Стигна се до 4-4 и няколко геймбола за Германов, което щеше да му отвори пътя към пълен обрат на резултата. Боян обаче остана непоклатим. Той дори вдигна нивото си накрая и стабилизира максимално ударите си, а физическата му подготовка, която също не го предаде, беше много важен елемент. Петков проби за 5-4 и след това затвори мача с 6-4.  

Другата среща също бе изключително оспорвана и въпреки натрупаната умора, Чичо Киро изобщо не мислеше, че е време да си тръгва. Гейм за гейм, гейм за гейм, но накрая пак гросмайстора си изигра правилно ходовете и макар полу-унищожен проби за 6-4 и бе готов да играе и финал.  

В него обаче нямаше интрига, а Петков физически беше класи по добре, макар че съперникът също е загубил доста килограми и се справя много добре и по тази линия.  

Така ранглистата започна да изглежда една идея по-оспорвана за първото място. Марк вече води с 82 точки пред Боян, а трети е Киро Стоянов, малко след него Латин Латинчев.  

За следващия 12-и турнир са се записали първите четирима в ранглистата и това предвещава той да е много интересен.  

 
Резултатите от турнира вижте ТУК 

Ранглистата вижте ТУК 

Записване за следващия турнир ТУК 

Share Now

Related Post

Leave us a reply