Безпощаден Хегемон на „Диана“

Радо Владимиров се завърна с гръм и трясък на “Диана”. 
 
Хегемона от ‘’Люлин’” бе безпощаден тази неделя и сломи в директни сблъсъци почти всички претенденти за лидерство на турнирите.  
 
След като по-рано през сезона Радо записа загуба от Марк Хаджижеков, която хвърли доста въпросителни, а самият Марк, след това спечели шест титли поред, сега Люлинската томахавка искаше разплата и предварително каза, че идва с тази цел. 
 
Така и стана. Абсолютно безкомпромисно той се справи с всички опоненти и доказа, че все още няма сериозна конкуренция.  
 
Отново схемата на турнира бе почти пълна, а за участие освен Радо се записаха първите 7 в ранглистата.  

За разликата от предния турнир, този път в 1-ви кръг нямаше такива драми, но все пак имаше интересни мачове. Иво Воденски игра стабилно срещу Стефан Аврамов, който излезе с предварителна стратегия. Воденски взе мача с 6-4. Влади Искренов, демонстиращ новия си по-агресивен стил, победи Стефан Бързаков също с 6-4, а Аналитика Николай Дафовски успя да прекърши опасния Иво Боджаков с 6-4.  

Радо Владимиров също игра първи кръг и победи с 6-3 Мартин Маринов в леко неконцентирана стойка.  
 
Във втори кръг Марк Хаджижеков направи същия резултат с Марин Желязков, а веднага след него и благоевградският хищник Ивайло Воденски победи с 6-3, без да се притесни от рутинирания Георги Георгиев – Пърси. 
 
Дербито на 2-ри кръг обаче беше между Хегемона и Лешояда, известни още като Радо Владимиров и Влади Искренов. Вербалният им мач по чатовете беше в своя апогей и Влади причакваше в засада малко нестабилност, която може да покаже тежкият фаворит в мача. Такава пролука обаче не се появи. Хегемона си победи с 6-1 и драмата отпадна за друг път, но дербито в социалните комуникации продължава.  
 
В следващите два мача обаче имаше всичко – драма, обрати и спасени мачболи. Пако Йорданов – Животното се изправи гордо срещу Киро Стоянов – Бохема след положенителните си игри в тренировъчни срещи напоследък срещу него. Животното обаче загуби с 4-6, като в последния гейм имаше пет брейкбола и спаси два мачбола преди да загуби от Бохема.  
 
Завърналата се след дълго време звезда Калин Кънчев имаше глад за тенис. В първи кръг Калин спечели срещу трудния опонент Иво Величков с 6-3, а сега срещу него бе Светльо Козалиев. И двамата имаха някакви контузии в последно време и сега вече навлизат във форма. Калин спечели със 7-6(4), но преди победата спаси два мачбола и буквално изтръгна победата срещу кайт сърфиста.  
 
Двамата добри познати и левичари Краси Алексиев – Манекена и Ники Дафовски – Аналитика излязоха в друга интересна среща. Въпреки че е сериозен фаворит, Краси взе мача с 6-4, като в някаква странна ситуация пострада и чифтът много ценни органи на Аналитика, но той оцеля и имаме информация, че е готов за подвизи.  

 
Игнат Чакъров продължи да демонстира, че нивото му е по-високо от преди. Латин Латинчев го надигра след 6-3, но айтито остави добри впечатления за играта си, подкара си електричката и отиде яростен отново да блъска в хоум фитнеса, който го приютява като майка малкото отроче.  
 
Така стигнахме до четвъртфиналите. Първата половина бе сравнително протоколна. Марк Хаджижеков победи с 6-1 Воденски като си бе казал предварително, че не трябва да се отпуска и да дава лесни геймове.  
 
Радо Владимиров стандартно победи Чичо Киро с 6-3 в ексхибишън мач.  
 
Двете дербита в тази фаза обаче бяха следните. Калин Кънчев и Манекена направиха супер качествен мач, докато не се стигна до неприятна ситуация на спор, която спря мача им при 5-5 и срещата не се доигра.  
 
Латин Латинчев, който до неотдавна беше фаворит в срещите с Боян, сега трябваше да приеме, че коефициентите са променени. С лек превес в шансовете и с лек превес в резултата Боян взе двубоя. Той поведе 2-0, но Латин се върна до 2-2. След това всеки си взимаше подаването, докато при 4-5 Латин направи две грешки, които натежаха в този важен момент, а Боян се възползва.  
 
И така се стигна до топ дербито на деня, очаквано от всички – Марк срещу Радо. Въпреки негативния h2h за Марк, той показа много сериозно израстване последните месеци, което се увенча с 6-1 срещу Радо, но сега ситуацията бе напрегната. Въпросът беше дали промяната в ситуацията на силите ще бъде затвърдена. Радо тръгна ударно с 2-0, но Марк се върна още по-солидно с пробив на нула до 2-2. След това обаче Хегемона заигра много мощно, солидно и най-вече рутинирано. Марк до последно показа борба и спаси няколко мачбола, но Хегемона спечели дербито срещу Бебчо с 6-2.  

 
Другият полуфинал не се игра. Калин Кънчев реши да не излиза в срещата с Боян Петков заради случката с Краси Алексиев.  
 
Така финалът се оказа, че ще бъде между Радо и Боян, който е втори в ранглистата с няколко титли тази зима.  
 
Боян игра много агресивно, движеше се добре и нямаше страх от люлинската томахавка. Кулминацията беше при 4-3 и 30-30, когато Петков се опита да върне пробива изоставане, но Хегемона каза, че ще хегемонизира конкуренцията в този ден и не даде шансове на безстрашния робот Боян.  

След мача Радо иззе функциите на Манекена и в перфектна по него кройка, позира за публиката с екипа на Интер Милано.

Тринадесетият турнир направи промени в ранглиста. Радо излезе директно на четвърто място в подреждането, а Боян съкрати малко изоставането от Марк на върха.  
 
След толкова интересни турнири и колоритни участници се очертава идният “Мастърс”, на който скоро датата ще бъде обявена, да бъде много интересен.  

Резултатите вижте ТУК  

Ранглистата вижте ТУК  

Записване за следващия турнир ТУК 

Share Now

Related Post

Leave us a reply