Марк с титла N8 тази зима

Марк Хаджижеков натрупа в актива си титла номер 8 тази зима на “Диана”. Категоричен и уверен, той не срещна никакви проблеми за титлата, въпреки че и тази седмица за участие се бе записал Радо Владимиров. Последният обаче не дойде и така пътят за шампиона стана още по-лесен.  

Тази неделя записаните участници бяха малко по-малко – 24, но пък интересни фигури не липсваха. Една от тях бе Едиз Батран, който след доста дълго отсъствие реши отново да дойде в неделя и записа много силно представяне.  

В първи кръг нямаше нищо кой знае какво освен кратък очерк. Всички участници постигнаха категорични победи като Влади Искренов трябваше да има много труден съперник в лицето на Георги Атанасов, но победи с 6.0. Игнат Чакъров отново постави на колене Ники Дафовски след този път 6-2, а Марто Боршуков сгази Павел Йорданов с 6-1.  

Във втори кръг Бебето Марк – терминаторът на “Диана” тази зима, се изправи срещу много интересен опонент – треньорът Иво Величков, който може да предложи много загадки. Хаджижеков обаче не концентриран. Поведе с 4-1, Иво намали до 4-3, но в крайна сметка младият шампион затвори с 6-3 двубоя. 

В друг мач-дерби Влади Искренов още веднъж се справи с Георги Георгиев-Пърси след 6-3. Чакаше се с интерес и дербито на Едиз Батран срещу Радо Владимиров, но последният се оказа, че няма да участва и интересът към турнира спадна, тъй като Бебето се превръщаше в тежък фаворит.  

Но в долната половината на схемата имаше два топ мача. В първия Краси Алексиев – Манекена победи със 7-6(3) Латин Латинчев. Въпреки напрежението, двамата традиционно най-нервни противници на пук на всички изиграха спокоен мач, пълен с много интересни и класни точки. Краси водеше 5-3, но след фантастичен обрат и грешки на Манекена, Латин обърна до 6-5. В този момент Краси отново се върна в играта с много силен сервис и в следващите 14 точки до края на мача спечели 11.  

Друг супер интересен мач на Next Gen бе битката на Боян Петков с Марто Боршуков. Мартин игра много добре и закономерно дръпна в резултата 2-0. Промяна на тактиката в плана на Боян с по-дълбоки топки и търсене на правилното пласиране обаче върна баланса и мачът отиде в ендшпила, когато с по-малко непредизвикани грешки Петков спечели със 7-5. Малко след това Боян Петков се справи и със Светльо Козалиев след 6-2, а на кайтсърфиста не му харесва, че вече всеки път вятърът духа срещу него.  

Когато останаха последните 8, дербито категорично бе между две познати имена Едиз Батран и Влади Искренов, наричани още Алигатора и Лешояда. Двамата имаха закачка отпреди това, разчитат много на психически атаки и натоварвания преди и по време на мач на съперника и като цяло са две риби-меч, дебнещи в открити океански води, които имат обща територия за ловуване, а това няма как да стане при топ хищниците – трябва да остане един. Въпреки, че Алигатора е по-бавен, а Лешояда може на моменти да лети и спасява всичко, никой не отказва нито прясно месо, нито мърша. Пръв това усети Батран. С много по-активна игра и предимно излизания на мрежата в ключови моменти и вероятно по-спокоен Алигатора веднъж трябваше да захапе добре Лешояда и за него нещата станаха изключително неприятни. Така Алигатора изяде в дербито Лешояда с 6-3, но последният обеща, че ще има продължение на сагата.  

В разрез с дербито преди това Манекена Краси Алексиев се справи с 6-1 с чичо Киро доайена, а Марк се разходи срещу Иван Иванов – Зеленчука за 6-1. Иван обаче показа добра игра и победи в първите два кръга.  

Стигнахме до полуфиналите.  Дерби се очакваше между Марк и Едиз Батран. Въпреки че няколко дни по рано Бебето спечели ITL 500 турнир с победа срещу него именно във финала, все пак тук територията е различна и Алигатора си правеше своите сметки да гризне каквото може. Нямаше обаче драма, Хаджижеков си спечели срещата без много проблеми – 6-2.  

В другия полуфинал Боян отново имаше битка и отново спечели.. Робота игра срещу Манекена и пак го надигра. Мачът пак премина през обрати, Краси водеше почти до края на сета, но Боян отново намери верните удари и прецизност и обърна развоя към своята сметка.  

Финалът бе по-скоро протоколен. Дали умора, дали натрупани загуби в последно време, но Боян не бе конкурентен на Марк и загуби с 1-6. Въпреки това за пореден път двамата показват, че са най-стабилни и към тях има големи очаквания за “Мастърс” турнира, който ще е на 26 март.  

Резултатите вижте ТУК  

Ранглистата вижте ТУК  

Записване за следващия турнир ТУК 

Share Now

Related Post

Leave us a reply