Доайени срещу Хегемони в първите летни турнири на „Диана“

Три турнира, трима различни шампиони в три уикенда на “Диана”. Първият – доайен в тениса, вторият – опитна и много качествена изненада, а третият един от сегашните хегемони на София.  

Така започна летният сезона на “Диана”, който се забави заради променливото дъждовно време няколко недели. Но въпреки това стартът е даден и след като зимният сезон беше супер динамичен, интересен и завърши неочаквано, сега продължаваме с летните серии. Първият турнир на “Диана” се проведе на 4 юни. В него победител стана всеизвестният всекиму Чичо Киро. След четири загубени финала той спечели отново титла след 10 юли 2022 г. Тази вероятно ще му бъде и особено сладка, тъй като по пътя си Киро Стоянов надигра не кой да е, а Владислав Искренов с 6-0. В полуфиналите той се справи със Стефчо Аврамов, а на финала надигра с драматично 7-6(5) своя отскоро станал сериозен противник Ивайло Воденски – Аквамен. Самият Аквамен също взе знакова победа над Павел Йорданов – Животното след 6-4, което беше голям удар за последния, защото при победа на Пако това щеше да бъде възможно най-удобния опонент за него на финала в лицето на романтичния баш майстор и техничар Киро, който щеше да се изправи срещу грубата и неприятна сила на противника. Но за Пако щеше да има нов шанс за финал само седмица по-късно.  

Във втория турнир от сериите Йорданов бе поставен под номер 2 и готов за атака. В първия си мач Пако мина на парад през Георги Георгиев – Пърси, който знаейки жребия дори не поиска да излезе на корта. Впечатление в същия поток правеха обаче и други две имена – Алекс Китов и Ивайло Боджаков. Китов е стар познайник на “Диана” с интересни мачове срещу най-добрите. Тази неделя беше неговата и той трябваше да покаже класата си. През 2018 г. бе последният път, когато Алекс бе печелил титла, а оттогава участията му са супер спорадични. Та в този ден Китов се справи първо със завърналия из дебрите на Русия и тренирал само теоретично Пепи Иванов – Санторото, после би в труден и сложен мач набиращия скорост Ивайло Боджаков с 6-3, а след това охлади мераците на Пако отново за финал като ултра упоритият специалист от енергото отново имаше изгорял бушон и загуби 4-6 от Китов. В последния си мач Алекс срещна сърфиста Козалиев, за който все още няма много вятър по морето и не е загубил достатъчно формата си, за да бъде бит лесно. Преди това Козалиев се справи с Миро Мирославов, бегачът Ники Дафовски и младата надежда Стефчо Станев. Във финала обаче Китов бе по-стабилен, не се притесняваше от левичарката на Козалиев и го надигра с 6-3. 

И така стигнахме до третия турнир, който приветства хегемона на зимния сезон Марк Хаджижеков. Марк не игра най-добрия си тенис, Марк не беше блестящ, но Марк имаше консистенстност в играта си. Няма да е изненада да се каже предварително, че спечели титлата като само в един двубой имаше проблеми и той беше срещу споменатия по-горе Иво Боджаков. Това се случи в ¼ финалите, когато резултатът от 6-4 би трябвало да даде допълнителна увереност на Боджаков.  
 
В финала Марк спечели с 6-0 срещу Чичо Киро, но там ситуацията не беше такава. Още преди мача Чичо Киро каза, че си е направил кардиото за деня и кавалерски ще пусне лесна победа на малкия Бебчо, който трепереше дали неговият идол в тениса Новак Джокович ще спечели 23-а титла от Шлема. Може би поради същата причина, не е доказано, но Георги Георгиев – Пърси занули букмейкърите. В жестоки мачове, но непоколебим до последно Пърсока спечели със 7-6 и 7-5 точки срещу Георги Манолов, а част по-късно и може би след една малка бира спечели и със 7-6 и 7-5(?) точки срещу Стефан Аврамов. Точно когато се превръщаше във футболния Интер готов да се изправи срещу хегемони като Реал и Ман Сити (Чичо Киро и Бебчо), Георги уитдрауна и директно прати Реал срещу Ман Сити, а там както стана ясно мач нямаше. Другият полуфинал също бе съмнителен, след като латинската Севиля също не излез за мача срещу Ман Сити и всичко стана объркващо за стотиците, а може би и хиляди фенове, които рефрешваха на лаптопите и телефоните. 
 
Но това е спортът, приятели – жесток и непредвидим, само за Джокович и Марк относително плавен, за което чакаме анализ от нашия скъп тенис анализатор – Иван Златков, наречен още Сашо Диков на българския тенис.  

Следващата неделя е четвъртият турнир, а Пако Йорданов – Животното вече е в готовност за нова яростна атака като първи записан за 18 юни. Основният къмпайлър на коефициенти из София М.Г. постоянно сваля коефициентите за негова титла и вече мълвата е, че всички очакват неизбежното да се случи, а веднъж отпуши ли се – никой не знае какво следва от Пако.  
 
Резултати от “Диана” N1 – ТУК 
 
Резултати от “Диана” N2 – ТУК 
 
Резултати от “Диана” N3 – ТУК 
 
Ранглистата вижте ТУК 
 
Записване за “Диана” N4 – ТУК 
 
Коментар на Иван Златков и Пако Йорданов за началото на летните серии четете ТУК 

Share Now

Related Post

Leave us a reply