Трета поредна година ТК „Диана“ бе домакин на ITF турнир

Португалецът Гонсало Оливейра спечели титлата на единично на международния турнир за мъже „K&D Cup“ на ITF в София с награден фонд 15 хиляди долара.

Домакин на събитието бе нашия клуб „Диана“, а за организацията неуморно работиха всички служители на клуба. Въпреки някои от проливните дъждове и непостоянното време, смятаме, че успяхме да се справим отново на ниво и за трета година успяваме да проведем три международни турнир в рамките на седмица.

Мъжкият ITF турнир бе заключителен, защото преди това организирахме и международни тутнити за деца и юноши (вижте квалификациите и основната схем за момчета и момичета – ТУК)

Наградите на призьорите връчиха Стефан Цветков – президент на Българска федерация по тенис, Рангел Марков – вицепрезидент на БФТ, арх. Тихомир Казаков – управляващ партньор на SGI и Катерина Генова – Чергова – турнирен директор.

Над 20 българи участваха в състезанието, като по-голямата част бяха в квалификациите. В основната схема нашият топ състезател Симеон Терзиев и Симон Антъни-Иванов изиграха добри мачове, но загубиха от топ 500 ATP играчи.

Цялата схема с всички участници на турнира вижте ТУК

Поставеният под номер 1 в схемата Гонсало Оливейра победи във финала Марвин Мьолер (Германия) с 6-3, 6-1. Двубоят продължи час и 22 минути.

Португалецът, 298-и в световната ранглиста, поведе с 4-1 в първия сет и удържа преднината си до края, а във втората част записа шест поредни гейма, за да стигне до категоричния успех.

При двойките в София с титлата триумфира шведският тандем Ерик Гревелиус и Адам Хейнонен, който на полуфиналите отстрани българите Симон Антони Иванов и Габриел Донев.

Международният турнир по тенис за мъже „K&D Cup“, който е част от календара на Българска федерация по тенис, се организира за трета поредна година от фондация „Казаков & Доу“ с домакинството на тенис клуб „Диана“.

Share Now

Related Post

Leave us a reply