Генерал Хаджижеков продължава с доминацията

Доминацията на “Диана” продължава под вещото ръководство на генерал Марк Хаджижеков. Въпреки съпротивата, той продължава да определя къде, кога, как и по колко ще бъдат всички турнири на “Тинтява” като поставя финалния акорд.  

Пет гейма, толкова даде офицер Хаджижеков в иначе оспорвания турнир.  

Но, както обикновено, да започнем отначало. Дербито на 1-ви кръг несъмнено бе Влади Искренов vs Ники Дафовски или също така известното в гладиаторските арени като Лешояда срещу Жабата. Лешояда в началото кълвеше много с форхенд и дръпна 3-1 с няколко шанса за 4-1, когато някакси спря да му харесва вкуса на месо. От там се получи абсолютен обрат – 5-3 за Жабока, който беше тръгнал да нагълта Лешояда заедно с перата. Ники стигна до 40-30, но пропусна мачбол, след което беше ред на нов обрат – този път за Искренов, който подобно на чичо си финтира някакси ситуацията и пак обърна до 7-5, след като подобно на Джокович си скъса тениската зрелищно за публиката.  

След отсъствие Марто Боршуков се завърна от Италия и веднага се записа за участие. В силен мач и дори с друга ракета той победи Иван Златков с 6-1, но всъщност не знаеше какво го чака психически в следващия му мач с Краси Алексиев – Манекена. 

 
 
Друг чакан с интерес двубой бе между Латин Латинчев и Стефан Станев във втори кръг. Стефан бе играл финал миналата неделя и то след сериозни победи, а при Лаци имаше контузия в коляното, която му спря участията, но класата си е вечна, а и вече бе направил една важна победа в първата фаза срещу Пако Йорданов. Много хубава мач, разигравания и 5-5, когато Станев проби, Лаци върна пробива и вече при 5-5 точки в тайбрека Стефчо се разколеба психически след двойна грешка и загуби драматично. 

Но де да беше само тази среща интересна откъм драми. Краси Алексиев – Манекена спаси няколко мачбола на Мирослав Мирославов и го победи със 7-5, а емоциите бяха на висота.  

Стефчо Узунов пък поведе 4-0 на Светльо Козалиев, но старата лисица намери начин да обърне развоя и го измъкна със 7-6.  

Марк пък нямаше проблем да се справи със своя двойков партньор Влади Искренов след 6-1 и дори пет аса в този мач.  

Но най-интересният блокбъстър за деня и топ 20 евър в историята на “Диана” беше този между Манекена и Боршука. Краси, подготвен за сериозен мач, но виждайки се абсолютен фаворит, поведе с 4-1 и до този момент нямаше проблеми. Но след това нещата почнаха да се объркват. Теориите са много. Според Манекена топките са загубили плътност и това му е изиграло лоша шега, според други преди всичко игрови фактори са повлияли на развоя. Анонимен репортер на “Диана” от мястото на събитието предаде информацията по следния начин: “Краси повежда с пробив 4-1 после 4-2, 5-2, 5-3. През това време Боршуков бие хубав сервис една педя вътре в корта и Краси отвръща, че това е ебати късметлийския сервис. Но пък Боршуков не му остана длъжен и много почна да го провокира. При 5-3 каза – “айде, готов е, не иска да го взима тоя мач. Дава ти го” – в момент когато Краси прави двойна грешка. Краси повежда все пак 5-3 и 40-15. Излиза на мрежата и Боршуков направи убийствено силен бекхенд, който сигурно мина 1-2 мм над мрежата. После Краси имаше още два мачбола и на двата направи двойна грешка. И накрая на брейкбол на Боршуков Краси имаше тотална инициатива в точката, излиза на мрежата елементарно воле го изкара 3 метра аут. След това стана 5-5 и 0:30, но Краси се измъкна за 6-5 и в крайна сметка тайбрек, в който Манекена заигра много силно, а Мартин започна да прибързва. Така стана 6-2, но Боршуков отново му направи зверски уинър от бекхенд, който Краси каза, че при нови топки излизал две педи аут. И така от 6-2 стана 6-5 точки, когато Боршуков след 7 отразени мачбола заби ретур в мрежата, а Краси започна да тича около корта и да крещи come ooonnnn”. 

В останалите четвъртфинали Марк отнесе 6-1 Мартин Дамянов, Боян Петков отнесе Козалиев с 6-1, а Чичо Киро се справи с Лаци 6-4.  

Полуфиналите също бяха сравнително бързи. Манекена поведе с 2-1 на Марк, но силите му стигнаха до тук, а Боян разби и Чичо Киро по пътя си sled 6-1.  

Във финала Марк тотално обезоръжи Боян, макар че мачът тръгна с гейм за Петков и брейкбол за 2-0. След като изпусна тази възможност той загуби увереност, а Марк заигра адски силно. До края на финала той сбърка едва няколко топки, а защитата му бе брилянтна.  

След финала Боян анализира по следния начин представянето си: “Тази седмица изпълних заявката, че ще играя умерена агресия от основната линия и бях адски стабилен и дърпах спусъка в правилните моменти. До финала опонентите ми нямаха отговор на тази игра. Във финала Марк игра брилянтна защита. Аз съм го притиснал до край, а той успяваше да върна още една топка без да смъква темпото. Направи ми страхотни разминаващи удари, които ме разколебаха на мрежата, а аз там не съм много добър и с тези разминаващи тотално ме обезоръжи. Истината е, че играх много силно на финала и резултата не е показателен за нивото на игра, но Марк играеше невероятно в защита с 3-4 непредизвикани грешки без да намаля темпото”. 

Марк също имаше подобно мнение: “Играх много по-добре от предния турнир. Първият изцяло го взех на късмет и имаше доста хора, които можеха да ме бият. Сега обаче играх много силно цял ден. Защита, атака, мрежа, сервис – всичко вървеше”.  
 


За следващото издание на “Диана” все повече и повече хиени настръхват, а засега участие е заявила и Люлинската томахавка Радо Владимиров, което прави идната неделя още по-интересна. Манекена също е записан, което още отсега гарантира, че емоциите ще са хай левъл. И разбира се – къде без Марк, който ще защитава титлите си, пред глутницата, която чака да го разкъса.  
 

 
Пълната схема на турнира ТУК 

Ранглистата вижте ТУК 

Записване за следващия турнир ТУК 

Share Now

Related Post