Генерала вече е със свалени пагони 

Генерала в неделните битки на “Диана” Марк Хаджижеков бе разжалван в старшина. Безскрупулно това стори люлинската томахавка Радо Владимиров. С индиански обичай той му взе скалпа и яхна червения мустанг към шатрата си в подстъпите на Люлин планина.  

Младият офицер, който определя правилата в последно време, макар и ранен си тръгна жив от клането на река Новачица и заяви, че ще се върне пак с по-силни оръжия.  

Както винаги, на “Диана” бе напечена неделя. Две счупени ракети, викове, закани, разкаяние и искане на прошка не можеха да сломят духа на турнира, а го правеха още по-завързан. Бутафорията от емоции и тенис извая и тази неделя атмосфера, която и на “Мастърса” в Торино не могат да създадат. А като добавим и безумното разнообразие от изпълнение на удари при аматьорите със скучните перфектни удари на топ играчите, картинката става още по-ясна.  

Отново 32-ма души се записаха за турнира, но сега зарядът бе по-различен тъй като идващ с мустанга, пристигаше Радо Хегемона, за да се сбори с Марк. Боян Петков – Робота и Краси Алексиев – Манекена също чакаха в засада, ако се отвори възможност да ги строполят на земята, а пък под тя има една дузина хиени, които дебнат всяка грешка.  

Разбит от факта, че е втори поставен, но трябва да играе в 10 сутринта, Манекена не бе много концентриран и в първи кръг имаше сериозни проблеми срещу коварен опонент – Никола Милчев. Трудно и след като губеше 4-5 и 0-30, Краси намери начин да обърне до 7-5. 

Друг много завързан мач в 1-ви кръг бе на Тошко Карагяуров с Мартин Михайлов, в който последния победи със 7-6(1). Почти всички други срещи завършиха сравнително лесно в полза на някой от играчите, като е интересно да се спомене, че на двубоя Петър Иванов – Легендата срещу Иван Иванов – Зарзавата, падналият 3-6 победен Иван си счупи с жестока сила ракетата.

Същото направи и Лешояда Влади Искренов, който загуби от Латин Латинчев 3-6, след като водеше 2-0 и също при 2-5 си разби мощно ракетата в корта.  

Петър Иванов обаче трябваше да се изправи срещу Марк във 2-ри кръг. По принцип известният и като Санторото плевенчанин имаше оръжия някога срещу млади и нахъсани лъвчета, но засега няма отговор срещу Хаджижеков и срещата завърши 6-1.  

Светльо Козалиев водеше 4-2 на Марто Михайлов, но позволи обрат до 4-6, след като изпусна няколко много добри възможности за 5-2. Лидерът по титли от лятото Георги Плешков пък се справи с Ивайло Боджаков след 6-4. Радо Владимиров игра както винаги щедро в мача с Чичо Киро и го надигра с 6-3. Труден обаче беше този на Боян Петков. Той губеше 1-4 от Иво Величков, който може да изненада всеки, но го обърна до 6-4 и ознаменува победата си с мощен рев, кънтящ из целия балон с часове. Друг обрат бе белязан в срещата на Стефан Станев със Здравец Първомайски. Левичарят Здравец беше захапал пътеката към победата, след като от 2-4 обърна до 5-4 и имаше мачбол, но силите му явно не стигнаха и Стефан обърна до 7-5, а Първомайски вече все по-усилено мисли за ски уроците през зимата.  

В четвъртфиналите имаше един много интересен мач и той бе между Марк Хаджижеков и Мартин Михайлов. Добричката закалка на Мартин е много силна и той е един от играчите, които могат да изненадат и най-големите фаворити. Тук бе много близо до бомбата. С добра игра и по-слаба на Марк, резултатът стана 4-2 в полза на Михайлов. Хаджижеков изравни и след това се игра гейм за гейм до тайбрека. В него също бе много интересно. Михайлов поведе 5-3, но после направи кардинална грешка, че даже и две, а именно, че при 5-4 направи две поредни двойни грешки, след което Марк използва и неговия опит да си спечели мачбола.  

Георги Плешков пък тръгна с 2-0 срещу Радо, мислейки е има сили да го изненада неприятно, но след това Владимиров взе шест безответни гейма. 

Боян Петков надигра с 6-3 Латин в друга среща от четвъртфиналите, а Манекена си изпълни заканата за мощен реванш срещу Стефчо Станев и го надигра с 6-0. 

Така нещата стигнаха и до полуфиналите, които се чакаха с голям интерес. Разбира се – дербито на Генерала срещу Хегемона бе блокбъстърът. Битка каквато се очакваше обаче нямаше. Всъщност Генерала имаше няколко възможности да бъде далеч по-конкурентен, но в най-важните моменти, заприличваше на ефрейтор и отделно нямаше късмет в някои ситуации, докато Хегемона от Люлин винаги си го има някакси на своя страна. Това обаче не може да омаловажи факта, че Радо Владимиров бе далеч по-добър и абсолютно заслужен победител. Силно изнервен от загубата, Марк си тръгна не като генерал, а като редник накрая, но младата възраст позволява такива спадове.  

Краси Алексиев бе на крилете на красотата срещу не по-малко привлекателния опонент, живеещ супер здравословно и спящ като швейцарски часовник Боян Петков. Манекена и Робота вече почти винаги са до полуфинал или финал и този мач започна да става очакван като се види схемата в началото. Краси се наложи след 6-3 в трудни условия, след като температурата бе сериозно паднала. 

И така големият финал бе между Радо и Краси. Владимиров поведе с 4-0, но какво стана след това? 

Без да се откаже от мача, Манекена започна да намира играта си. Владимиров започна да допуска грешки и везните се смениха и то до такава степен, че в един момент стана 4-4 0-30, а Алексиев без близо да стигне и до три брейкбола. Радо обаче се спаси, а след това мачът стигна до тайбрек като преди това Краси спаси и два мачбола при 5-6.  

В тайбрека Хегемона поведе 3-1, но Манекена му врътна едно ревю за 5-4, след което Хегемона си показа, че затова е такъв и успя да обърне до 7-5.  

Победата на Радо Владимиров го изстреля моментално на четвърто място със спечелените 101 точки. Люлинският принц е също и лидер по успеваемост на “Диана”, откакто ползваме новия ни софтуер с 90% спечелени мачове (ТУК).  

Вижте всички резултати ТУК 

Ранглистата ТУК 

Записване за следващия турнир ТУК  

Share Now

Related Post