Отново пълно подчинение на “Диана”

Люлинският лъв Радослав Владимиров отново въведе пълно подчинение на “Диана”. Новата година започна с изненадващ победител в лицето на почти дебютанта Милослав Марчев, който още на втория си турнир успя да спечели. Разразилите се дискусии около неговото участие както неприятни, донесоха и мотивационна енергия и няколко топ играча се записаха веднага за участие, а балонът на “Диана” беше зареден с тротил, който само някой трябваше да подпали.  
 
Е, напрежението и евентуалният взрив бе потушен от сапьора Радо Владимиров, който въведе ред и не позволи прекалено разбунване на кошера.  
 
Въпреки, че конкуренцията е силна, натренирана, рутинирана и много мотивирана Радо и този път показа, че в момента е безупречен номер 1 на София.  

Годината 2024 г. започна с титлата на Марк Хаджижеков, който е категоричен лидер в ранглистата и държи здраво юздите на всеки турнир. На 7-ми януари той победи Мило Марчев, а после Георги Плешков, за да вземе титлата.  

Седем дни по-късно Марчев се върна за отмъщение и надигра Марк с 6-3, както и опитния титан Калин Кънчев в тежък мач с 6-4.  

Тъй като напрежението по турнирите бе голямо, сякаш много хора си взеха почивка на 21-ви януари и там в групова фаза и елиминации още един топ играч напомни за себе си – Марто Михайлов, който победи Светльо Козалиев на финала и взе много сладка титла в отсъствието на най-силните конкуренти.  

Всички тези турнири обаче предизвикаха доминатора Радо Владимиров. Този път той публично заяви, че идва за всички, но най-вече за Марк Хаджижеков и Милослав Марчев. 

Двата поредни турнира, в които участва, на практика бетонираха отново неговото присъствие в най-силния полуаматьорски турнир по тенис в София.  

При първото си участие за 2024 г. Радо победи Марто Михайлов (6-3), Боян Петков (6-0), Марк Хаджижеков (6-1) и накрая Мартин Боршуков с 6-4. В последния мач победата на дойде лесно, след като младокът срещу него направи супер силен турнир и победи Милен Георгиев (за който ще стане дума по-долу), Светльо Козалиев, завърналият се след дълго отсъствие Милен Германов и Милослав Марчев.  

В тази седмица интересното бе да се отбележи и едно от първите солидни представяния на Петър Иванов – Легендата, която победи с 6-0 в първия си мач, а след това успя да се пребори в много оспорван двубой с Мартин Дамянов и го надигра с 6-3, а за капак дори водеше с 4-3 на Марк Х, преди тежкият фаворит да го обърне. Що се отнася до Милен Германов той също направи не лошо представяне, успявайки да победи Пако Йорданов – Животното и Краси Алексиев – Манекена, преди да загуби от Боршуков.  

Титлата на Радо тази седмица повиши допълнително напрежението в социалните мрежи и Радо се записа повторно и за следващата неделя.  

Конкуренцията бе свирепа отново – Калин Кънчев идваше с тежката артилерия, без да се притеснява от никой, Марк Х, който е основен конкурент на Радо, не бе съгласен с последната загуба и искаше да покаже, че резултатът няма общо със съотношението на силите, Краси Манекена му залипсва дефилирането и бе готов за подвизи, а какво да кажем за Марто Боршуков, който имаше да затвърждава страха в опонентите си, за да стане много сериозен фактор. Трите М – Марто Михайлов, Марто Дамянов и Мартин Маринов, както и незалязващия романтик Иван Златков също чакаха месо, а за Легендата Петър Иванов дори няма какво да коментираме – най-отдаденият и единствен войн-светец с меч в софийската тенис митология.  

Марк започна своя ден с победа отново с 6-3 срещу треньора на “Диана” и голям тактик Иво Величков. До него Легендата обаче не можа да направи нова победа на Мартин Дамянов. След като водеше в резултата, Пепи Иванов допусна обрат след вещите насоки към Мартин от тенис ментора му Хаджижеков. Интересно впечатление направи и димитровградският новак Милен Георгиев, който наниза две победи срещу добри съперници – Кечев и Стефчо Станев.  

Блокбъстътър на втори кръг обаче бе между Мартин Боршуков и Калин Кънчев. Боршуков започна силно след 3-1, но Калата намери знания и рутина да обърне срещата и да спечели със 7-5, въпреки треньорските намеси на Марк към Боршуков.  

В четвъртфиналите имаше два мача без интрига и в два с много. Марк победи подопечния си Дамянов с 6-1. Радо Владимиров Марто Маринов с 6-0, но Мартин Михайлов в епична битка надигра Милен Георгиев с 11-9 в тайбрек. Срещата вървеше гейм за гейм. Милен показа силен сервис и добър форхенд със смяна на темпото често и с къси топки. Михайлов обаче се адаптира към играта му и отговори подобаващо. В дългия гейм накрая Мартин имаше четири мачболa, а Милен един пропуснат преди драмата да прикючи.  

Манекена Алексиев срещу Калин Кънчев бе последният четвъртфинал. Този път Краси бе решен, че няма да си тръгва рано. Поведе с 5-1 след силна игра, но тогава направи немислимото. При свой сервис и два мачбола, посърна след няколко двойни грешки, които съживиха Калин. След драматични моменти се стигна до 5-4 и сервис на Кънчев. Тогава нови два мачбола се появиха пред Краси, който в последния възможен момент преди изключително неприятен развой, успя да грабне мача в пазвата си и спечели с 6-4.  

В полуфиналите нямаше изненади. Марк отново записа лесна победа над стигналия до последните четири Мартин Михайлов, а Радо Владимиров рутинирано спечели срещу Краси Алексиев след 6-3, въпреки че до 3-3 Манекена даде отпор.  

И така се стигна до заветния финал, в който въпросът беше дали Марк може да оспори доминацията на Радо. Отговорът не е еднозначен. Доскорошният Генерал не загуби както предната седмица и геройски се бори до край, но пък не успя да направи и подвига. И все пак Хаджижеков бе невероятен. Той спаси феноменалните осем мачбола, а дори стигна и до свой, след като преди това бе спасил седем, но малко пасивната му може би игра в този момент, но и малшансът му попречиха. След това Хаджижеков спаси още един мачбол, но накрая офицерът с генералски пагони в куфарчето, падна победен от непримиримия командос, роден в джунглата на Люлин, но яздещ американски кон.  Радо Владимиров – Марк Хаджижеков 7-6 (8).

„Щом Хегемонът е тук, титлата е сигурна. За другите да си знаят“, бе единственият коментар на шампиона.
 

И понеже е светът е шантав се допитахме до астрологията и нумерологията за един странен факт. Единствената участвала буква „Р“ и двата турнира подчинява всички други букви, а най-ощетени са буквите „М„, които са в пъти повече от другите и налитат като стършели на всичко, но Р-то всеки път ги спира.  

Информацията, която намерихме, е следната. Ето каква казва учителят Петър Дънов за „Р“ и „М“

„Звукът “Р” е от животински произход. Буквата “Р” в българкия език има отношение към ръката, т.е. към ръката на волевия човек, която хваща нещата (може би се има предвид ракетата след 21 в)“.

За съжаление не така стоят нещата с красивото М – „Буквата “М” означава закон на слизане и на качване, закон на противоречие. “М” – единият крак е на сушата, другият – в морето.
“М” – закон за самопожертвуване.

Очаквайте следващата серия на „Диана“ в новия сезон скоро, а дотогава ето и сухата статистика

Всички резултати ТУК

Ранглистата ТУК

Записване за следващия турнир ТУК

Share Now

Related Post