Марк Хаджижеков се завърна победоносно на “Диана”

Марк Хаджижеков се завърна победоносно на “Диана” след двете поредни загуби във финали. Да, големият му конкурент Радо Владимиров липсваше, но Марк показа форма, опит и почти никой мач не му създаде някакви проблеми. Проекто Генерала надигра във финала видинския терминатор Краси Алексиев с категоричното 6-1, но известният като Манекена топ играч все пак се представи на ниво.  

Не е много известно дали досега е имало такъв изявен лидер в ранглистата за сезона. Марк води с над триста точки пред втория и третия Манекена и Хегемона.  

Трябва да се отбележи, че този път много силен турнир направи Мартин Дамянов. Супер процентният представител на футболната школа имаше и тежък жребий, но надигра Милен Георгиев с 6-4, Иво Величков с 6-3 и загуби трудно от Марк в полуфиналите с 4-6 в много дълга среща, където очевидно се виждаше липсата на острота в играта на Хаджижеков.  
 
Впечатление направи, че за този турнир на “Диана” се записаха някои добре известни имена, които не бяхме виждали скоро – Влади Искренов се появи, за да изпълни уговорка и спечели срещу неприятен съперник – Мартин Маринов с 6-4, след което направи шоу за публиката и се овъргаля в корта. Вярно, Влади спука гуми още в следващия мач, но това не омаловажава доброто му представяне.  
 
Друг интересен гост бе Цоло Цветков. Опасният левичар, който вече е около Бургас, се записа тази неделя и веднага все един скалп в лицето на стария му познайник Пепи Иванов – Легендата, който надигра с 6-3. Самата Легенда пък направи жесток тенис воаяж, след като миналата неделя игра на “Диана” след това директно запали шевролета към Унгария за ITF турнир и после се върна да защитава честта си пак на “Диана”.  

В 2-ри кръг Цоле срещна торнадото Красимир Алексиев, който имаше да взима реванш от него за отдавнашен мач и не пропусна шанса си, записвайки сладка победа с 6-1. 
 
Третият интересен участник бе Стоян Мирев от Търговище, който е печелил и титли на “Диана”. Чочо Мирев победи с 6-2 Вальо Бонев в първата среща, но след това загуби в дерби със Стефан Станев, като показа добра форма, особено когато зимата е трудно да се поддържа в Търговище.  
 
Силен турнир записа и Светльо Козалиев, който стигна до полуфиналите. Първо той се справи с вечно мотивирания Ники Дафовски, а след това с трудния за побеждаване Андрей Андреев с 6-4. Тази победа обаче се оказа пирова за Светльо и той изигра формален мач срещу торнадото Алексиев в полуфиналната част. 
 
Самият Краси Алексиев след турнира бе хем доволен, хем недоволен от себе си и разкри, че е записал добри победи, но във финала с Марк не е демонстрирал възможностите си, а отделно от това и е бил изстинал след дългата пауза между полуфинала и финала. Марк разбира се не се трогна особено и малко по-късно започна да качва снимки от Капълъ чарши с песнички кое е Истанбул и кое Константинопол. Торнадото от видинското царство обаче също не се трогна и бавно си взима мерки за нови скалпове следващата неделя. 

В това време, сред светлинките на многомилионен град-държава, наречен Люлин, един човек в мъгла от дим, пушеше наргиле и решаваше кога да промени тенис съдбата на всички, а след това умислен слезе да погали американския си кон в тъмния зандан, където го пази.    

Резултатите от турнира вижте ТУК 

Ранглистата вижте ТУК 

Записване за следващия турнир ТУК 

Share Now

Related Post