Генерал Хаджижеков с шеста титла

Генерал Марк Хаджижеков спечели шестата си титла този сезон на “Диана”. Почти единственият реален опонент на Радо Владимиров в момента продължава с гигантския си процент от спечелени финали, като само веднъж след като стигна тази фаза, не е вдигал статуетката.  

Въпреки че турнирът бе по-слабо посетен, в никакъв случай не бе безинтересен. И не толкова заради резултатите, макар че и те са важни, колкото заради емоциите, които раздвижиха настроението и особено шоумените Краси Алексиев и Мартин Боршуков. 

Груповата фаза не предложи особени драми. Може би най-настървено бе в група “А”, където не бе ясно кой измежду Киро Стоянов, Пепи Иванов и Георги Манолов ще излезе, тъй като имаха по две победи и загуба. Легендата Пепи Иванов в титаничен сблъсък обърна Чичо Киро със 7-5, но точка на спора кой ще излезе сложи Георги Манолов, който надигра Асен Лазаров в мач с голямо напрежение, защото един гейм променяше всичко, а накрая отсече, че може тенисът му да на е най-доброто ниво, но е голямо куче, докато Генерала Марк се чудеше какво става и усещаше силата на духа отсреща. 

В група “В” Краси Алексиев водеше с 5-1 на Стефчо Станев, но допусна обрат. Емоциите обаче казват, че не са много добър съветник и Манекена предложи шоу. При 5-2 Краси и Стефан имаха спор при решаваща точка, която в крайна сметка отиде при Станев. Това подлуди Краси, който почна да прави шоу и забрави, че играе мач, а публиката настръхна. В крайна сметка Манекена, изнервен загуби 5-7, но после събра сили да продължи сериозната игра отново.  

Супер интересно бе и в мача на Марк с Мартин Боршуков. Последният отдавна смята, че е време да вземе победа и не е съгласен със супер лошата си статистика срещу Хаджижеков, която не отговаря на разликата в нивото. Той беше мобилизиран в групите да направи сефтето. Това обаче така и не стана. Боршуков също направи супер представление за публиката и бе много сърдит и обиден на моменти, което му струваше и това 1-6. 

В елиминациите вече се играеше пълен сет с решаваща точка. Марто Боршуков спечели срещу Чичо Киро с 6-2. Мартин Дамянов и неговият супер процентен тенис изобщо не впечатлиха Краси Алексиев. С агресия и прецизност Манекена взе с еквивалентен резултат мача. Марк Хаджижеков надигра кучето Георги Манолов с 6-1 и не му даде време да го захапе. Изтощен емоционално от всичко в този ден, Стефчо Станев бегло се противопостави на Иво Величков, който премина през него като фотон с 6-1.  

Полуфиналната фаза предложи един оспорван мач. Сърдитите в този ден Марто Боршуков и Краси Алексиев се изправиха един срещу друг. Манекена дръпна на учещия в Италия опонент с 3-0 и два пробива като за малко резултатът не стана и 4-0. След това Боршуков се съвзе и постепенно се върна в мача като в един момент направи 4-4, но тогава Манекена показа на Италианеца, че все още владее по-добре оръжието и спечели с 6-4. 

Във финалния мач Марк си беше фаворит. Той мина некултурно бързо през Иво Величков и му оставаше само Манекена, за да вземе поредната си титла. Въпреки че Алексиев игра силно, рутината на Хаджижеков си даваше отражение и той поведе с 5-2. Краси не се предаде и намали с два гейма разликата и трябваше да сервира за 5-5. Тогава обаче Марк направи нов пробив и преди нещата да станат драматични спечели срещата с 6-4.  

Мастърсът на “Диана” ще е в края на март и вече само с някаква магия Хаджижеков може да не спечели първото място в ранглистата и да не стане шампион за втори път.   

Резултатите от турнира вижте ТУК

Ранглистата вижте ТУК

Записване за следващия турнир ТУК

Share Now

Related Post