Нищо ново под слънцето: Марк e с N7

И седмата титла за Марк Хаджижеков тази зима вече е факт. Този път не можем да бъдем многословни и оригинални, защото тенденцията вече е ясна. От Бебе до Генерал, Марк отново доминира и то по-впечатляващо отпреди. Не с резултати, а с това, че макар и слабо представяне, пак му носи титли.  

Самият Марк не игра добре последната неделя и самият той отбеляза това. Макар и притиснат няколко пъти до стената, той победи (забележете) със 7-6, 7-5, 6-4 опонентите си преди да стигне до финала, където пък бе безпощаден с Краси Алексиев. 

Заради интересните резултати, сега ще наблегнем повече именно на мачовете на победителя. Още в първи кръг Стефан Узунов водеше 5-3 на Марк, но допусна изравняване и след това в тайбрек Хаджижеков спечели без проблеми.  

Малко по-късно насреща бе идентичен съперник. Отново високо ниво, задържане на топката, но и атака, когато е възможно. Там обаче бе обратното. Марк тръгна с аванс, но го изпусна. От 4-2, Стефчо Станев направи 5-4 и имаше два мачбола, които не успя да спечели. Това му повлия психически и в крайна сметка загуби 5-7 от фаворита.  

В полуфиналите Марк отново виждаше, че не трябва да се отпуска, защото ще има проблеми, но явно денят беше такъв. Боян Петков, който го детронира миналия зимен ‘’Мастърс’’, бе повече от решен да използва момента точно сега за нова победа. Той поведе с 4-2 и 30-0, но взе някои необмислени решения, а макар и не в перфектна кондиция, Марк е опитен и много опасен. Това го изпита на гърба си Боянчо и развя бялото знаме за 4-6.  

Във финала вече Марк беше много концентриран, Краси Алексиев игра слабо, а резултатът силно еднопосочен 6-0.  

Не би било честно обаче, ако не се спрем и на някои от мачовете в по-долната дивизия, които често са с повече заряд от финал. Такова беше дербито между Пако Йорданов – Животното и Ивайло Воденски – Водата, като там има и старо съперничество, след като Водата бе казал, че ще бие един след друг без почивка именно Животното, но и Романтика – Иван Златков.  
 
В дербито на първи кръг Пако Йорданов поведе с 5-2, а после при 5-4 и точно когато мислеше, че мачът приключва, Водата поля линията с една топка и така Животното изпусна два мачбола. В крайна сметка благоевградският лъв с нестандартна игра победи със 7-5.  

Друг мач с жесток заряд бе този между Николай Дафовски – Жабата и Иван Златков – Романтика. В кървав и нервен мач, Романтика появи психика и спаси мачбол при 4-5 и 5-6, но накрая все пак в тайбрек падна победен от Жабата, който въпреки всичко е един от най-силните бегачи измежду участниците на “Диана” и това не е много известен факт. 

Един мастърс шампион също се появи на “Диана” – Стефан Шопов. Не бе ясно в каква форма е момчето, но в първи кръг покоси друг мастърс победител Влади Искренов с 6-2. В двубоя срещу Манекена обаче бе разбит със същия резултат.  

И така пътят към “Мастърс” пиесата наближава, а датата е 31 март.  

Резултатите от турнира вижте ТУК 

Ранглистата вижте ТУК 

Записване за следващия турнир ТУК 

Share Now

Related Post