Тоталният доминатор продължава непобедим

Вулканът “Диана” отново бе навестен от своя същински крал. Въпреки многобройните си титли и тоталната доминация в ранглистата, юношата знаменосец, но с уменията в битка на генерал Марк Хаджижеков все още не може да затвърди доминацията и контрола си във влажните джунгли под върховете на “Тинтява”. И причината затова е добре известна – Лъва от ‘’Люлин’’ Радо Владимиров, който когато нададе своя вик, всичко замръзва.  

След три поредни титли на Марк, на манежа отново се появи най-големият му противник, който свирепо чака мача с него, за да му сниши самочувствието. Изминалата неделя се оказа с подобен на предишните статус и люлинската томахавка още веднъж подчини всички под своя триста и десет грамов меч.  
 
Но нека минем първо кръг по кръг, за да стигнем до развръзките. В първия рунд две легенди стартираха с невероятни резултати. Любимците на много хора Петър Иванов и Иван Златков смазаха жестоко съперниците си с по 6-0 и облизаха устни за още жертви.  
 
Във втори кръг обаче единият се обиди, а другият нямаше кураж. Легендата Пепи Иванов си тръгна след коментар по повод неговата игра, а Иван Златков падна 2-6 от Краси Алексиев – Горан, който стана напоследък известен с покани за разходки. Самият Златков обаче не обичал’ да се разхожда и отклони категорично всякакви варианти за покани. Друг е въпросът, че самият Краси си бомбардира с левачката от почти всякакви позиции и искаш или не, е трудно да му дадеш отпор.  

Ники Дафовски скочи на Марк Хаджижеков, но след някаква равностойност до един момент, после супер фаворитът направи много тежка серия от поредни точки, която отразя психиката на опонента – 6-2. После беше проверено дали загубилият се е самонаказал с бягане, но отговорът е отрицателен, така че психически се смята все още за относително добре.  

В друг интересен мач, Марто Дамянов не допусна грешка с адаша си Маринов и го взе 6-2, докато Иво Величков трудно се пребори със Симеон Аданов, който играе доста кораво – 6-4. 

‘’Мастърс’’ шампионът Стефан Шопов отново се записа, но и този път не стигна далеч. Доайена Чичо Киро го победи с 6-2, макар че някога русенския гепард бе черна котка за него.  

Да кажем, че четвъртфиналите бяха много интересни ще е вярно, но и не толкова. Причината е, че три бяха протоколни поне според резултатите, но един беше безбожно интересен според думите на зрителите. В така наречените скучни срещи Генерала Марк се справи с Марто Михайлов 6-1, Радо победи с 6-2 Чичо Киро, а Марто Дамянов надмогна Иво Величков с 6-3.  

Дербито, което направи целия турнир интересен, бе между Краси Алексиев и Боян Петков, а за по-накратко се спираме на любимите им прозвища Горан срещу Робота. И така Горан имаше статистическо преимущество, но пък Робота играе до последна клетка батерия. Видинският плейбой поведе с 4-0 и изпусна да поведе и с 5-0. В тези геймове Робота беше с човешка душа и това му помогна сигурно да оцелее. Нервен, крещящ и хвърляш ракети иначе добрият Боцко даваше емоция на целия квартал. Някакси той не падна духом и направи и намали на 2-4, а от там започна да се пече във фурната и възможен обрат. Краси налагаше, но вече топките бяха по-стари, кордажът неподходящ и това даваше сили на Боян да връща и атакува, когато има шанс. При 5-2 Горан бе близо да затвори мача, но не успя. При 5-3 той направи четири поредни двойни грешки, разконцентриран от наблюдатели. При 6-5 пък изпусна два мачбола. В драматичния тайбрек при 6-5 точки даже и филето се включи да помогне на Боци при мачбола му и накрая той се поздрави с победата в този луд, луд мач на двама според някои нормални хора.  

В полуфиналите вече идваше и голямото дерби. Този път Радо Владимиров се падна да играе в тази фаза с Марк. И мачът започна ударно за него. Аванс от 4-0 или 4-1 – какво значение има, след като нервното, сърдито и младо Бебе, се превърна в мощен Генерал и направи знаменателен обрат до 5-4. И отново обаче дали Марк не му достигна нещо или Радо извади нов коз – но последният намери начин и сили да обърне бруталния развой, който се оформяше и с нови три поредни гейма на свое име да спечели със 7-5. 
 
В другата среща полукрампирал, но все още в добра кондиция, Боян надигра Мартин Дамянов с 6-4.  

Във финала Боцко даде каквото можа от себе си, но Радо реши, че няма смисъл да го мъчи и с плеяда от къси топки тотално го докара до схващания, което му донесе без проблеми поредната титла и тази зима, и по принцип. За този сезон Радо е участвал четири пъти и е спечелил четири титли, тоест още не непобеден.  

Интересното е, че малко по-късно Радо срещна отново Боян и във финала на Interactive Tennis на “Люлин“ корт и там отново записа впечатляваща победа.
 
И все пак голямата кулминация наближава и тогава ще се реши кой е Царят на джунглата, защото Радо може да е фаворит, но цяла глутница под него е готова да го разкъса при най-малка слабост, докато Марк категорично има силите също да се разправи с всички и да остави голямата плячка само за себе си.  

Резултатите от турнира вижте ТУК  

Ранглистата вижте ТУК  

Записване за следващия турнир ТУК 

Share Now

Related Post