Генерала изкъртва витрината. Препълнена е вече с титли

Марк Хаджижеков сложи девета титла в сака си от тази зима и вече зли езици казват, че няма къде да прибира купите. 

Самият той призна, че си има специална витрина, която е препълнена и трябва да мисли нови варианти. 

Интересен факт от тази зима, свързан с Хаджижеков, обаче е, че той е с невероятна успеваемост на финали, като от десет пъти, само веднъж е загубил, а точно този финал беше от Радо Владимиров, но дори тогава Марк имаше мачбол. 

Най-редовният клиент на Бебо е човекът със снежната усмивка Красимир Алексиев. Той вече пет пъти не може да преодолее съперника си и де факто няма титла тази зима като акумулира общо шест загубени финала за една зима. Това обаче не би трябвало да притеснява известния още като Горан видински проповедник Крас(ота)иМир, защото зимното представяне му е на високо ниво. 

Защо казваме цялата тази статистика. Първо – защото “Мастърс” турнира наближава и напрежението се покачва. Второ – защото времето става все по-топло, а Горан казва, че тогава ще е най-силен и трето, защото Марк с инженерни и хранителни експерименти пак спечели последните два турнира, което е неприятно и леко отчайващо за конкуренцията. 

Ще минем набързо към турнира от 10 март. В него може би най-запомнящото се е, че Генерала дойде почти гол и бос на “Диана”. Униформа имаше, но оръжие не. С ракета назаем от небезизвестния Пърси и кърпа в найлоново пликче Марк направи още един победен поход. В началото се говореше, че е спал в чужди легла, но след това Марк обори всички шушукания като отсече, че големият му автопарк го объркал къде му е сакът за тенис и той нямал време да търси, а както знаем – не закъснява за мачове никога. Хубаво е, че точно тогава Краси Алексиев не се бе записал, защото е всеизвестно, че той много мрази такива изпълнения и има фобия и срам от хора, които си носят неща в найлонови пликчета.  

Важно е да отбележим, че Милен Георгиев направи още един силен турнир и този път добрата игра му се отблагодари с финал, който загуби с 1-6 от шампиона.  

Рано рано обаче Милен се падна с Марк в последното издание и въпреки че игра здраво, загуби с 3-6 от фаворита. Донякъде успокоение може да е фактът, че той му взе най-много геймове.  

Самият Марк спечели най-скорошната си титла срещу не кой да е, а любимия му противник – Краси Горан Алексиев – Манекена с 6-2. Няма какво много да се каже за този мач, след толкова много изиграни финали между двамата през зимата. Краси трябва да промени нещо, за да е конкурентен и да взима победи. Иначе Манекена имаше сравнително лесна схема до финала, като в полуфиналите се справи с Марто Дамянов, който изглежда му е доста удобен като стил на игра. Преди това Дамянов победи Боян Петков с 6-1. Петков загуби и по-предната седмица 1-6 от Милен Георгиев и това е доста странно.  

Силен турнир тази неделя направи и Мартин Маринов. Той надигра в тайбрек Стефчо Узунов, после се справи с Чичо Киро след 6-2, а с голяма воля удави в кървав тайбрек още един съперник, след като повали и Стефан Станев. В полуфинала игра с Марк, който експериментираше между мачовете с похапване на суши и татаки. Там Маринов вече нямаше сили и при 0-3 се отказа, защото може би е бил гладен и вече не е издържал на напрежението.  

За десерт обаче пазим и два други играча. Две легенди на миналия, съвременния и бъдещия тенис. Единият дисциплиниран като немски войник в руско село, а другият екстравагантен като французин в парижко кафене, но и двамата споделящи нещо общо – страст, която няма угасване.  
 
Легендата Петър Иванов показа невероятния си характер. Надигравайки здравичкия Вальо Бонев с 7-5 , Легендата след това постави на колене и добричката пума Мартин Михайлов след ново 7-5. Единствено Генерала бе способен да спре възхода на Легендата, която загуби, но тепърва ще навлиза във форма.  

Екстравагантният, но силно романтичен Иван Златков победи Евгени Манов с 6-3, но след това обърна гравитацията на Иво Величков – Физика и го вкара в квантовия свят на тайбрека, който му измъкна с невидимо неутрино за 7-5 точки.

В следващия кръг Романтика отпадна тъжно от Горан.  

Идната неделя е последен турнир преди “Мастърс” изданието и предстои последно разбъркване картите преди определянето на топ 16, които влизат в най-престижния турнир за годината. 

Резултатите от последния турнир вижте ТУК   

Ранглистата вижте ТУК   

Записване за следващия турнир ТУК 

Share Now

Related Post