Милен Георгиев с първа титла на „Диана“

В последния момент преди “Мастърс” епиката на “Диана” още един сериозен играч взе титла. Милен Георгиев направи сериозен рейд и с по-голямо самочувствие и увереност ще се включи директно от втора урна за жребия. Причината е, че той спечели малко под 100 точки в последното издание, което го изстреля на 7-ма позиция, прескачайки с над десет места напред.  

В този турнир отсъстваше основният победител в изданията – Марк Хаджижеков, който бе забягнал из Гърция да търси себе си. Радо Владимиров също тренира за мастърса и така топ фаворитите за купа бяха Краси Алексиев и Боян Петков.  

В първи кръг имаше кървав мач между Светльо Козалиев и Павел Йорданов. Известният и като Животното супер борец Пако обаче не успя да спечели и Козалиев намери път към втори кръг след 7-5. 

В този рунд пък драмата бе между Марто Милчев и Стефчо Станев. Не е ясно колко мачбола изпусна Милчев, но в крайна сметка Станев стигна до тайбрек и го спечели. Срещата на Милен Георгиев с Мартин Дамянов също не бе лесна, но там бъдещият шампион наложи волята си след 7-5. 

“Мастърс’ шампионът от лятото на 2021 г. Влади Искренов пък записа поредна победа над Светльо Козалиев с 6-2. Последният очевидно няма отговор срещу този играч. В четвъртфиналите обаче същото се случи и на Лешояда, който падна сломен от Милен Георгиев със същия резултат.  

И Мартин Маринов стигна до четвъртфиналите след три победи над корави опоненти. В горната част на схемата също бе интересно. Краси Алексиев победи с 6-4 Стефан Станев. За Манекена това бе труден мач, в който започна да го тормози и физически проблем.  

Легендата Петър Иванов измъчи до краен предел Боян Петков. Той водеше с 4-2, но тогава с напътствия и успокоение Робота започна да играе като истински робот, а не фалшив и методично спечели всичките оставащи геймове до края.  

Полуфиналите откровено не бяха много интересни. Краси Алексиев стартира лошо с Боян Петков, гърбът също го болеше, той се изнерви и при 0-3 просто взе решение да се откаже. В другия полуфинал Милен Георгиев продължи да се представя на много високо ниво и победи с 6-2 Марто Маринов.  
 

Във финала Милен взе мача с един пробив разлика – 6-4. Мачът бе стабилен. И двамата играеха съсредоточено и с премерен риск. Грешките бяха рядкост. С малко повече стабилност и лека липса на достатъчно дръзки решения в някои ключови моменти, Боян не можа да използва предимството си в редица ситуации и накрая Милен ликува с първа титла на “Диана”, а както знаем това не е лесно постижение за почти никой.  

И така вече сме в седмицата на “Мастърс” надпреварата, като тази седмица очакваме записването и събота се тегли жребият.  

Резултатите от последния турнир вижте ТУК    

Ранглистата вижте ТУК    

Записване за „Мастърс“ турнира ТУК 

Share Now

Related Post