Ивайло Боджаков спечели първия летен турнир

Ивайло Боджаков спечели първия турнир на “Диана” от летните серии.  

След гръмката зима и страшните борби за всяка титла, в крайна сметка страстите се успокоиха и с много слънце и високи температури за месеца, започнахме рано новия сезон. 

Засега сме на три корта, но скоро ще сме с един повече и по възможност ще се пуска кратък утешителен турнир.  

19 участника се записаха още първата неделя, а поставени нямаше, тъй като и ранглистата е нова.   

Все пак обаче се открояваха няколко имена на по-сериозни претенденти като Марто Дамянов, Иво Величков, Пепи Иванов и др.  

Не така обаче се оказа, че са реалните сметки. Иво Боджаков се падна като първи участник най-горе в схемата, сякаш е и първи поставен и си защити мястото.  

Олекотеният Ники Дафовски хвърчеше като пеперуда по корта и надигра със 7-6 Георги Манолов, а после в още по-нажежен мач Марто Милчев с 6-4, от когото взе реванш за една скорошна загуба.   

До него Киро Стоянов също въртеше победи. Точно Дафовски и Чичо Киро се срещнаха на полуфиналите и левичарят Николай пак даде много отпор, но загуби 4-6.   

В горната част пък Иво Боджаков губеше 2-4 от Пепи Иванов, но стабилизира играта си и спря да бърка. В крайна сметка той направи обрат до 6-4. Това го срещна с Иво Величков в полуфиналите. Физикът намери начин да победи Марто Дамянов със 7-5 в трудна среща преди това. В полуфиналната фаза обаче Боджаков го надигра с 6-3.  

Преди финала може и да е имало напрежение в Иво, но когато започна да играе не си пролича. Досега Боджаков два пъти бе губил от Чичо Киро, но отдавна, когато и неговото ниво бе по-ниско, а сега отделно срещаше един изморен съперник. Поради всички тези обстоятелства Ивайло победи с 6-0 и заслужено се поздрави с титлата. Миналото лято той имаше един финал, когато бе спрян от Георги Плешков, но сега не сбърка. 

 

Резултатите от турнира вижте ТУК 

Ранглистата вижте ТУК 

Записване за следващия турнир ТУК 

 

 

Share Now

Related Post