Милен Германов подпечата формата си с още една титла

Милен Германов формализира добрата си форма напоследък с още една титла. Германеца не се спря пред нищо и успя да грабне второ поредно отличие на „Диана“ за зимния сезон.

Този път участниците не бяха много, тъй като по това време имаше няколко турнира в София. Въпреки това, нивото на участниците беше солидно и лошото време не спря никой да бъде на линия за двубоите от сутринта.

Пепи Иванов – Санторото пък успя да дойде чак от Плевен за битките на „Тинтява 29“. Именно той беше замесен и в един от най-интересните двубои от 2 кръг. Иванов победи с 6-4 Миро Георгиев, който оказа много сериозна съпротива на фаворита и даде максимума от себе си, за да бъде близо до сензационно отстраняване. Това обаче не се случи, след като рутината на Иванов си беше на мястото и непоклатима в последните два гейма.

Друг интересен участник бе Иван Гръблев. Познатият на много любители бивш плувец, който не успява често да играе по турнири, намери време да направи дебют на „Диана“. Тежък жребий обаче спря неговото желание за силен турнир. Още в първи кръг той срещна Орлин Златарски. Агресивният клей кортър, който се очакваше да е позагубил доста от формата си поради работни ангажименти напоследък, опроверга всички. С хубавия си лифтиран форхенд и относително стабилния си бекхенд Орлин прекоси реката Рубикон и спаси мачбол на Гръблев при 3-5, за да направи запомнящ се обрат после до 7-5.

Много добро впечатление направи и младото момче Любен Попов. Левичарят, който вече няколко пъти идва на „Диана“, победи в 1 кръг Камен Новиков, а във втори се изправи срещу фаворита за турнира Милен Германов. Въпреки че губеше 2-5, той не се отказа и малко не му достигна да направи резултата 5-5, когато все пак по-опитният и горял в такива моменти мастърс шампион измъкна мача, преди нещата да станат рискови – 6-4.

Любо Маринов пък се справи с нахъсания за победи нов интересен играч – Краси Алексиев. Фаворитът игра по-добре и левичарят не можа да се представи на нивото, на което искаше в този мач. 6-2 за плевенската срещу видинската школа.

Друг фамозен мач бе този на Орлин Златарски срещу Стефан Шопов – Русенският гепард. Фаворит бе Шопов, но Орлин влезе в мача с различна схема на игра. Той подложи своя съперник на дълги и изтощителни разигравания, не се притесняваше от острия му бекхенд и търпеливо чакаше своя момент. В крайна сметка двамата играха тайбрек, в който последните няколко точки бяха прекрасно изиграни от доктора, който прати айтито с бъг в операционната система към вкъщи.

В четвъртфиналите нямаше големи драми. Пепи Иванов се справи с 6-1 с един от най-мотивираните участници на „Диана“ – Павел Йорданов. Павката, който миналата неделя спечели утешителния турнир, имаше няколко гейма, в които имаше точки за спечелване, но не успя да реализира почти нищо от един единствен гейм в този сблъсък.

Докторът Златарски направи снимка и на гърка Никос и го надигра с 6-2, Светльо Козалиев се справи в двубоя на опитните бойци с 6-2, а Германеца надигра с 6-1 Любо Маринов.

В полуфиналите Санторото отнесе Златарски. Вторият нямаше силата и краката да се справи с тичането по всички ъгли на корта, агресията му бе блокирана бързичко от плевенския доктор на тенис науките и Орлин получи рецепта как да излекува слабата си игра в решителните фази на турнира – 6-1.

В другия полуфинал Германов нямаше проблеми с Козалиев– 6-3. Двамата обаче направиха хубав мач с малко грешки и много приятни за окото разигравания, като Германеца бе този, който контролираше важните моменти в срещата.

И накрая закономерно се срещнаха двама много стари противници с дълга предистория. Изстрадалата публика в лицето на фанатичния фен Данчо Георгиев остана със сигурност доволна, защото видя драма и обрати!

Германеца водеше играта в по-голямата част и дърпаше конците на развоя на мача, но това не бе последната дума на Санторото. При 4-2 Милен пропусна да натрупа още един гейм аванс и това бе ключово. Грамотните тактики на Пепи Иванов сработиха и в един момент той взе няколко гейма, за да се окаже в положение да сервира за мача при 5-4. Точно тогава обаче спря тока. Останали на аварийно осветление в бялата красива зима, те нямаха избор освен да продължат само с няколко запалени лампи в полумрака на балона. Въпреки трудните условия двамата продължиха битката. Разликата беше, че Германов напълно спря да поема рискове и влезе в огромни като времетраене разигравания. Това се оказа много успешна тактика и той започна систематично да печели точки в своя полза. Малко по-малко Германеца прекърши Санторото. Без почти никакви грешки, но с постоянно сменяне на позициите на корта, тактиката започна да дава много добри плодове и явно поизмореният противник в крайна сметка вдигна белия флаг в един хубав иначе мач. В тайбрека осветлението вече беше налице, но сякаш малко късно за завръщане на Пепи Санторото в битката, която завърши с 7-3 точки.

Ситуацията на върха в ранглистата също стана много интересна, тъй като Милен Германов изпревари Радо Владимиров, а Пепи Иванов е плътно по петите на лидера.

Следващият турнир ще бъде на 30 декември, защото на 23 ще се проведе традиционния двойков празничен на „Диана“.

Резултатите вижте ТУК

Ранглистата вижте ТУК

Share Now

Related Post

Leave us a reply