Милен Германов продължава да твори рекорди – 5 поредна титла



Милен Германов продължава да твори рекорди. Германеца успя да спечели 5-а поредна титла на „Диана“ – нещо което не се е случвало досега и което трудно ще бъде подобрено скоро.

На финала той отново се справи със Стефан Шопов. В динамичен мач, русенският гепард бе готов на всичко, за да спре Милен от подобряване на досегашното постижение от четири поредни титли, но още веднъж огромната воля и психическа стабилност във важните моменти, изкара Германов до последната крачка. Той губеше 1-3 във финалния мач. Наложи се да спаси и няколко брейкбола, за да не стане пасивът още по-голям, преди да измъкне ужасно трудния пети гейм и след това да се разправи с Шопов – 6-3.

За турнира се беше записал и Радо Владимиров, но контузия в кръста го спря от участие. Подобна бе и участта на Пепи Иванов, който пък имаше подут глезен и също не можа да играе. Това предостави перфектна възможност за Германеца и той не я пропусна.

„Не съм очаквал да спечеля пет поредни титли на „Диана“. Наистина беше един невероятен месец и половина, в който на няколко пъти бях близо и до загуби, но винаги намирах начин да обърна развоя“, отсече Милен, който допълни, че сега ще си вземе временна почивка от неделните битки.

Иначе 30-те участника си направиха един хубав тенис ден, въпреки ниските температури. Открояващ се от многото интересните мачове бе дербито между Миро Георгиев и Стан Иванов или Режещият слайс срещу Хитрото ОФП. И този път победата в официален мач отиде при втория участник. Мачът обаче бе супер напечен и Станислав го измъкна с пирово 7-5, защото в следващия двубой срещу Стефан Шопов едва ходеше.

Милен Германов пък имаше интересни срещи във всички кръгове. Както напоследък винаги се случва, той отново имаше проблеми в първия си мач. Не такива, каквито драматични бяха в предишния турнир, но адреналинът пак беше налице. Търсещият все по-балансирана и едновременно агресивна игра Йордан Борисов беше близо да поведе с 5-3 срещу Милен, но не използва шанса си и в крайна сметка загуби 5-7 мача от втори кръг.

След това настоящият мастърс шампион трябваше да срещне Краси Алексиев – Манекена. Левичарят, който иска да се намеси много сериозно в борбата между най-големите, не бе на нужната висота обаче и причината основно бе, че няколко пъти прибързваше в разиграванията. Той загуби 3-6.

Светльо Козалиев пък показа, че продължава да дърпа напред с нивото си. Тарантулата изигра много силен мач с Германеца и бе готов да го оплете в паяжината си. И тук обаче последната дума имаше Милен, който спечели със 7-5 и стигна до финала.

В долната част на схемата трудният мач на Стефчо Шопов бе срещу Кирил Стоянов. Опитният чичо Киро вървеше по верния път как да озапти неприятния съперник, но малко физическа издръжливост пак се оказа ключовата за загубата с 4-6.

Утешителният турнир бе спечелен от Камен Новиков, който прекърши на финала Павел Йорданов – Папи.

И така след десетото състезание на „Диана“ Германеца се откъсна със 170 точки напред пред следващите го Кирил Стоянов, Радо Владимиров и Пепи Иванов.

Резултатите от турнира – ТУК

Ранглистата – ТУК

Записване за следващия турнир – ТУК



Share Now

Related Post

Leave us a reply