Милен Германов спечели най-масовия в историята любителски турнир на „Диана“

Милен Германов спечели най-масовия в историята любителски турнир на „Диана“. 46 души се записаха за участие и подобриха предишния рекорд от 44 участника.

Интересното бе, че липсваха и много от най-познатите имена, но в същото време се появиха далеч повече нови лица. Дербита обаче имаше много. Особено в първите кръгове бе истинско удоволствие да се наблюдават абсолютно непредсказуеми срещи с интересни знайни и незнайни герои.

Германов изигра пет мача, за да спечели титлата. Жребият му изглеждаше лесен, но се оказа съвсем не така, а с втората си купа през лятото Милен оглави и ранглистата за летния сезон.

Невероятно представяне пък направи Светльо Козалиев, който прегъна изключително трудни съперници и стигна до финала.

Първо Светльо победи със 7-5 Орлин Златарски, който се беше прицелил до минимум финал в това издание и търсеше реванш от потенциалния съперник напред в лицето на Любен Попов. След това Козалиев се справи и със самия Любен Попов, който пък искаше да спечели втора титла на „Диана“. Студен душ за него обаче бе загубата 3-6 от Козалиев, който съвсем не спираше до тук с победите. В четвъртфиналите сърфистът срещна Асен Георгиев. Неговата история също е интересна. След извънредно силни представяния той изпита рязък спад във формата и последните две участия записа много слаби представяния. Изглеждаше, че може би сега Асен отново ще намери играта си. В два кръга преди това той оцеля след победи със 7-6. В срещата с Козалиев, якият възпитаник на НСА нямаше какво да губи. Георгиев поведе с 4-2, но се оказа, че сомелиерският му нюх е утопия. Съперникът му не бе казал последната си дума и в крайна сметка го обърна до 7-5. Следваше Камен Новиков… Адвокатът бе на висота след три победи с разлика над Симеон Милев, Вальо Бонев и Пепи Котев. Самият Котев пък преди това победи Георги Георгиев – Пърси и Георги Христов – Лифта с категорични резултати, но може би участието му в тенис турнира „Лидерите“ и мачовете с толкова политици оказаха своето влияние, за да загуби дипломатично с 3-6 четвъртфинала от Новиков.

Козалиев обаче не видя никакво притеснение във факта, че Камен Новиков ниже толкова победи. Дори не го притесни голямото алкохолно питие, което юристът изгълта за кураж и без допинг контрол, а всички знаят, че тогава той е най-опасен.
Без много риск, с внимателно поставяне на топката, Козалиев победи с 6-2 и показа, че режимът е по-важен от бунтарството в спорта.

На финала го чакаше най-голямата хапка и най-неудобен съперник – Милен Германов. Германеца стигна до финала след лесна победа в 1 кръг, но не толкова елементарни в следващите фази. В 2-ри Германеца игра с момче от Варна – Георги Станков, което победи с 6-3, но мачът беше труден и изпитателен. Опонентът поведе с 3-1 и чак тогава Германов започна да превъзхожда съперника си, а преди това нещата изглеждаха съвсем различно.

В четвъртфиналите Милен се изправи срещу още едно ново лице – Васил Петков, който изучавал тайните на тениса в щатите и дори играл с Жил Мюлер спаринг. Преди това той записа три категорични победи и картината за негов мач срещу люксембуреца все повече изкрастилизираше в дерби. И там обаче след завързани първи геймове интригата приключи и настоящият мастърс шампион натрупа аванс, за да затвори 6-3 мача, без да се сети за Мюлер, щатите и тайните на тениса.

На полуфиналите съперник бе Юсеин Болт на румънските митници – Флорин Джорджиу. Съседът, който много бързо се сприятели с всички на „Диана“, е по работа в София и направи три турнира, в два от които стигна до полуфиналите, което е забележително постижение. С наистина невероятно бързото си придвижване по корта, Флорин мачкаше един след друг съперниците си. С фаворита срещу себе си това не бе така, но въпреки всичко севернякът даде отпор. Той губеше с 1-5, но направи 3-5 и имаше няколко възможности за 4-5, преди Германов да се сети, че това все пак е интернационален мач и всеки гейм важи за статистиката.

Финалът на най-масовата проява бе увековечен в двойката Козалиев – Германов. Въпреки невероятните си победи в този ден и изключително стабилния си бекхенд, все пак Светльо трябваше накрая да преклони глава. Въпреки че в началото поведе и имаше точки за 3-1, Козалиев пропусна златни възможности да постави до стената Германеца. Вместо това последният се върна съвсем навреме в срещата и при 3-3, за пръв път поведе. След това не бе толкова трудно. В позиция да има право и на грешки, Милен рискуваше повече, за да води играта, а в последните два гейма това му се получаваше – 6-3. След края Козалиев съобщи тъжната за нас и щастливата за него новина, че следващите три месеца единствено ще кара сърф и ще се завърне на турнирите отново есента. Какво друго да кажем освен – Аривиредчи, Светльо и попътен вятър.

След края на турнира, който приключи в 21 часа и отне 11 часа, за да завърши(утешителната схема не можа да се изиграе в този ден), Милен каза, че посвещава титлата на своя приятел и истински(единствен) фен – Любо от кафето, който не пропуска негов мач и следи всички нови тенденции в аматьорския тенис.

Резултатите от турнира – ТУК

Ранглистата – ТУК

Записване за следващия турнир – ТУК

 

 

 

Share Now

Related Post

Leave us a reply