Нищо ново: Милен Германов спечели титлата на „Диана“

Милен Германов отново спечели титлата на „Диана“. Това бе трета корона за Германеца в последните му три участия и доминацията от зимата изглежда продължава.

И този турнир беше много посетен. 36 човека взеха участие в надпреварата, а дербита не липсваха. Германов пък има 52 победи и 2 загуби от есента насам.

На финала съперник на Милен беше летящият доктор Орлин Златарски. Той направи много силно представяне и се справи с всичко по пътя си, дори и в тежките моменти, но не успя да приключи и с последната си крачка. Златарски загуби с 3-6 от Германов.

Светльо Козалиев и Краси Алексиев бяха другите силно представили се участници. И двамата обаче загубиха от Германов, но не се дадоха лесно. Козалиев, водеше с 3-1, но допусна обрат, за да загуби с 4-6, а Алексиев имаше още по-добри шансове, след като изпусна да поведе с 4-1 и да притисне максимално до стената бъдещия шампион. Това разбира се е изключително важно в такива моменти и тези пропуснати възможности струват скъпо. Точно така се случи и в този мач, когато Милен Германов раздвижи играта си след това обърна Алексиев, с който тренират иначе всяка седмица.

От другата страна на схемата Златарски успя да се справи с Киро Стоянов и Андрей Кендеров. В четвъртфиналите Орлин победи драматично със 7-5 Стоянов, а след това и Кендеров в полуфиналите с 6-3.

Така наречената ‚Лимонадена схема‘ бе спечелена от Петър Додов, който показа какво може в утешителната схема и на финала се справи с Георги Христов след категорично 6-1.

В ранглистата Германов се откъсва напред, но вече Киро Стоянов е плътно притиснат от Краси Алексиев, който изскочи на третата позиция.

Резултатите – ТУК

Ранглистата – ТУК

Записване за следващия турнир – ТУК

Share Now

Related Post

Leave us a reply