Капитулация пред Германеца в Diana Winter N6

Милен Германов се завърна подобаващо на победния път на „Диана“. Всички капитулираха пред играта на Германеца в седмия турнир от зимните серии и той пръв успя да спечели повече от една титла от старта на новия сезон, който засега е един от най-оспорваните и интересни.

Във финала настоящият мастърс шампион успя да вземе сладък реванш от младока Любен Попов, който преди седмица го отстрани в полуфиналите. Този път обаче Милен си заслужи победата след 6-3.

Схемата отново бе пълна и тази неделя и 32-ма души бяха на линия за битките. За турнира се бе записал и емблематичният Радослав Владимиров, който беше мотивиран да спечели купата още в първото си участие. В днешни дни обаче на „Тинтява“ при любителите това не е лесна задача.

Още в първи кръг Божидар Георгиев пусна кръв на люлинската томахавка, след като даде отпор за 4-6.

Правещият добро впечатление Мони Георгиев пък обърна от 4-5 до 7-5 адвокат Новиков, но това беше само прелюдия към по-нататъшните предстоящи обрати.

Радо Владимиров губеше с 0-4 от Летящия Киро Стоянов, но взе знакова победа. Мастърс шампионът и победителят в ранглистата отпреди шест години докара нещата до 4-4. При 5-6 даже и спаси мачбол, за да стигне до тайбрек, в който игра по-силно и закономерно спечели.

Светльо Козалиев и Георги Георгиев – Пърси също направиха страхотна битка. По-опитният спечели със 7-6 след много трудни моменти. Спасителят на Андромеда Персей излизаше изключително често на мрежата и имаше много успехи точно в тази невралгична за любителите зона, но това не бе доастатъчно, за да спечели мача.

Страшилището от Вала отвъд северната тангента Павел Йорданов – Едмундо, взе още един скалп по пътя на своето израстване. Сеславският ас показа, че работата в енергото го е дарила с неизчерпаем източник на воля и в кървава битка той победи с 6-4 мастърс шампионът от 2014 г. Марто Михайлов.

Друг сценарий на Хичкок бе мачът на Краси Алексиев – Манекена срещу Васко Тодоров. Двамата вече имаха наскоро една оспорвана среща помежду си, спечелена от видинския корав левичар. И в този нещата отиваха натам преди нещо да се случи, на което единственият възможен отговор бе просто спорт… Манекена поведе 4-0, но след това допусна неописуем обрат до 4-6, което смаза нервната му система, а ВиК проектантът завърши успешно още един свой проект.

В същото време Милен Германов продължаваше да печели комфортни победи, след като и в четвъртфиналите надигра с 6-2 някогашния талант, изгубен във времето – Даниел Стоименов.

Радо Владимиров също продължи с крилатата си игра. В дерби от старите времена той се справи с Васко Тодоров след 6-3 в двубой, който бе често накъсван от тактически къси топки, които разпиляха играта на съперника.

Любен Попов, като типичен гоцеделчевски представител на Пирин, не се уплаши от халата Едмундо и го изигра фино с 6-2, а Козалиев получи бонус след трудната победа преди това и взе аламинутна победа с 6-0 над гърка Никос.

И така полуфиналите изправиха Милен Германов срещу Радо Владимиров в блокбъстъра на деня и Козалиев срещу Любен Попов в долната част на схемата.

Германеца тотално надигра Владимиров в много здрав мач. Люлинският ас дръпна с 2-1 след пробив, но повече не успя да вземе гейм, след като противникът му не показа повече никакво огъване.

Много хора се чудеха ще намери ли рецепта левичарят Козалиев срещу другия ляв стрелец Попов в измъчения от мачове неделен ден. Отговорът даде младият Любен, който спечели с 6-3 без особени проблеми.

Финалът предвещаваше допълнително напрежение. Любен Попов беше спечелил два пъти срещу Германов и определено влизаше с увереност в този мач. Това обаче бе финал, а там Германеца често е непоклатим. С голяма доза тактическа дисциплина и изолиране на силния форхенд на съперника, Милен всеки път взимаше своя сервис. При 4-3 изчака много важен спад в опонента и моментално използва отдалата се възможност, а пък след това затвори подобаващо мача и си подари нелош подарък за рождения ден, а Любен загуби втори пореден финал на „Диана“.

Така, след 6 турнира, Милен Германов има две титли, Любен Попов, Светльо Козалиев, Асен Георгиев и Краси Алексиев по една.

Съвсем скоро от Плевен заплахи пусна и имащият 30 титли от „Диана“ и четирикратен победител на сезона Петър Иванов – Санторото, който отсече, че ще се върне по-опасен и по-безкомпромисен отвсякога, а на „Диана“ още отсега се усеща смут и паника.

РАНГЛИСТА:

 

Всички резултати ТУК 

Записване за следващия турнир ТУК

Share Now

Related Post

Leave us a reply