Милен Германов и Краси Алексиев са кралете и на коледния двойков турнир

Милен Германов и Краси Алексиев спечелиха коледния двойков турнир на „Диана“. След цял ден изключителни мачове, хапване, пийване и концентрация кой най-дълго ще остане на корта без да удря повече черчевета, отколкото нормални удари, в крайна сметка Германов и Алексиев защитиха сингъл реномето си, като показаха и завидна игра на двойки, където трябва техниката е определяща.

Тази година 16 двойки беше лимитът за участие, тъй като използван за турнирното парти бе само първи балон, но пък обстановката в него е изключително задушевна.
Още в началото на турнира Кирил Стоянов духна свещите за своята 50-годишнина със специално украсена торта и дръпна реч. Имащият и нов прякор – Марлборо мен,  се бе изтипосал толкова елегантно, че хората им беше неудобно да седят покрай него, чувствайки се пълни аутсайдери.

По време на прочувствената реч (видео от речта ТУК), Марлборо мен обяви и че на 1 август 2020 г. ще направи на „Диана“ двойков турнир с награден фонд 1000 лв в памет на известния политик от миналото и негов баща Илия Стоянов, който почина наскоро, а 10% процента от приходите ще отидат в подкрепа на SOS детски селища. 

Всички отбори на „Диана“ бяха доста равностойни. Единственият, който претърпя много сериозни загуби, бе микс двойката Стоименов/Молловска, но за сметка на това разкрасяваха корта и бяха направили много идейна баница с тенис късмети.

В група А Асен Георгиев и Светльо Козалиев излязоха с категорични победи първи. Втори се класира благоевградско-пернишката двойка на Чочо Иванов и Веско Михайлов, които въпреки неприятната загуба 0-6 от лидерите, след това спечелиха две победи. Двойката баща/син Танчо Сакутов/Боби Сакутов също се представи на ниво, но заедно с Краси Матеев и Светльо Димитров напуснаха турнира.

В следващата четворка беше изключително интересно. Един от най-добрите ни малки състезатели – Сашо Николов плюс опитните Пепи Котев и Елена Андонова, плюс Тишо Казаков и Васко Тодоров, плюс доста състезателно изглеждащата двойка на Злати Йорданов и Даниил Иванов се намираха в тази група. Първи се класираха Йорданов/Иванов с три солидни победи, но вторият отбор, който продължи, бе след една победа и две загуби. Това бяха Сашо Николов и Йоан Станоев. Те спечелиха срещу Андонова и Котев със 7-5, но загубиха 3-6 и 4-6 другите си срещи. Така с много малка преднина двамата се класираха пред останалите два отбора на Казаков и Тодоров и Котев и Андонова.

В група С отново имаше драма. Там влезлите като резерва Цецо Цветанов и П. Павлов се класираха първи заради директната победа над вторите в групата – семейство Желеви, които танцуваха по корта.

В последната група Германов и Алексиев срещнаха отпор, но победиха всички. Решителният мач за второто място бе измежду Киро Стоянов и Стефан Шопов срещу Георги Георгиев-Пърси и Димитър Димитров. На книга се очакваше изключително ожесточен последен двубой, който да реши всички четвъртфиналисти, но това не се случи, тъй като Марлборо мен и русенския Гепард победиха с 6-0.

Така се стигна до четвъртфиналите. Още първият мач започна подобаващо за елиминации. Стоянов и Шопов водеха с 5-2 над Георгиев и Козалиев. Точно тогава, при смяната на полетата, Марлборо мен имаше неблагоразумието да подшушне, че неговият отбор е много силен и вече почва да мачка всичко безапелационно. Дали известният като Варварина Асен Георгиев е чул това, можем само да гадаем, но е факт, че той пи малко вино и заподскача по всички линии на корта, а Светльо Козалиев само подпечатваше точките. Пълен обрат и 7-6 в полза на сингъл шампионите от тази зима на „Диана“.

Във вторият четвъртфинал резултатът бе същият, но там имаше ярко изразен фаворит, който за съвсем малко не си тръгна рано, рано. Дидо Желев и неговата съпруга Маргарита играха изключително приятно и смело срещу опонентите Йорданов и Иванов. Те дори поведоха с 4-1 гейма. Капитанът на семейния отбор Дидо показа най-добрите си отигравания от студентските първенства и най-умната възможна игра срещу агресорите отсреща. По време на мача Желеви на два пъти имаха и мачбол, но всеки път Йорданов и Иванов бяха сигурни поставени под напрежение. Когато наваксаха пасива и влязоха в тайбрек именно след спасен мачбол при равенство, отборът им се почувства доста по-спокоен и спечели дългия тринадесети гейм без особени проблеми.

В четвъртфинал номер 3 младите Сашо Николов и Йоан Станоев победиха с 6-4 представителите на бургаската школа Цецо Цветанов и П. Павлов. Не се знае много за развитието на този мач, тъй като зоркият репортер на „Диана“ изпусна развитието на лайвскора.

В последната среща Германов и Алексиев играха пределно мобилизирано срещу „южняците“ Чочо Иванов и Веско Михайлов и след като дръпнаха в резултата, не позволиха наваксване.

Към 18 вечерта останаха само четири отбора в игра. Германов и Алексиев имаха тежката задача да се справят с набиращия скорост тим на Николов и Станоев. Подобно на четвъртфинала си, първият и вторият в моментната ранглиста на „Диана“ взеха аванс малко след началото на мача и го задържаха докрай.

В другия полуфинал Злати Йорданов и Даниил Иванов надиграха с 6-1 Георгиев и Козалиев.

Финалът предвещаваше абсолютна непредвидимост. Дали Германов и Алексиев щяха да устоят на непривичния за тях двойков формат срещу наистина силен отбор отсреща или Даниил Иванов и неговият състезателен тенис плюс подкрепата на Злати Йорданов, щяха да бъдат решаващи…..

Отново сингълистите дръпнаха в резултата, след като дебнеха пробив в сервиса на Злати Йорданов. Те поведоха 3-1 и 4-2, но последва изравняване 4-4. В драматични и напрегнати разигравания се стигна до 6-5 за Йорданов и Иванов. Тогава те имаха и мачбол, който бе спасен с изключително смела игра от опонентите.

В тайбрека отново Германов и Алексиев имаха преднина от 4-1 точки, но пак се стигна до изравняване 5-5. При 6-5 и мачбол за Милен и Краси, Злати Йорданов направи страхотен минаващ удар. Изглеждаше така, сякаш никога нямаше да се предадат. Но при 7-6 точки все пак дойде и краят на турнира. След няколко ключови диагонални разигравания, отново Йорданов реши да стреля по правата, но пропусна с малко целта и така Милен Германов и Краси Алексиев, които спечелиха и последните три титли на „Диана“ и общо пет от осем през зимния сезон, сложиха още един доста интересен трофей в саковете си.

 

Галерия снимки

[Best_Wordpress_Gallery id=“28″ gal_title=“Коледен турнир 2019″]

Share Now

Related Post

Leave us a reply