Влади Искренов e новият “Мастърс” хегемон на “Диана”

Владислав Искренов e новият “Мастърс” хегемон от любителските турнири на “Диана”. Въпреки че бе абсолютен новак в това състезание, той направи шеметно представяне и още като дебютант спечели най-престижния турнир за сезона. 

С огромен характер и адски хъс за победа Влади победи всички по пътя си и не остави никакви съмнения, че той заслужаваше най-голямата купа. Във финала Искренов се справи с победителя за сезона – румънеца Флорин Джорджиу след 6-1.   

Но има няколко факта, които задължително трябва да бъдат споменати. Освен, че радомирското острие е първият дебютант, печелил “Мастърс”, Влади е 20-ият победител в този турнир и десетият различен шампион.  

Може би както никога досега, лятното издание на 2021 г. бе абсолютно непредвидимо и имаше поне сигурно десет имена, които можеха да спечелят състезанието. Румънецът Флорин се отличаваше със супер постоянство, Асен Георгиев винаги е готов да сътвори изненада, Едиз Батран имаше такава титла и искаше още една, младокът Боршуков играеше все по-силно и по-силно, Георги Георгиев – Пърси бе записал няколко знакови победи в лятната надпревара, а Киро Стоянов като доайен винаги е в играта за купата. Липсата на някои от най-големите конкуренти в турнира също допринесе за супер непредвидимостта му.  

В  група “А” Пърси и Батран бяха безапелационни и Мартин Боршуков бе основната жертва с елиминирането си от битката, както и Ники Дафовски. Пърси обаче стана победител в групата, след като енергийна добавка тотално размести чакрите на Едиз Батран и той се оттегли със служебна загуба от последния мач, а впоследствие това му донесе и отпадането от турнира.  
Рядко известният с името Георги Георгиев надигра с 6-3 Дафовски и 6-2 Боршуков и се устреми напред, а Батран със 7-5 и 6-3 също се класира напред въпреки ултра хай емоционалното състояние, до което го беше докарала мистериозната добавка.  

В група “Б” Флорин Джорджиу имаше тежък мач срещу Слав Славов, спечелен със 7-6(6), но пък спечели лесно срещу Пепи Котев и Йордан Пичуров, което му отреди първото място. Слав Славов обаче също не остави никакви съмнения в класата си и след само един даден гейм на Пичуров и Котев и се класира втори. Редно е да се отбележи, че се очакваше повече от Пепи Котев, който е жънал много победи на корта и публиката коментираше, че е време сериозно да си вдигне формата, без да обвинява егн-то си.  

В третата група Асен Георгиев закачи три победи на коремната си преса, а един от най-мотивираните участници Павел Йорданов отпадна инфарктно. Пако, който до този момент държеше антирекорда от “Мастърс” турнирите с 18 загуби, имаше шанса да мине напред, но пропуски в плановете му, му костваха това. Асен Георгиев взе три победи, но нито един мач не беше лесен. Останалите трима – Павел Йорданов, Алекс Китов и Стефан Аврамов си направиха въртележка, от която победител излезе Китов, излизайки с най-добър коефициент на четвъртфиналите.  

В последната четворка на хартия фаворит беше вездесъщият чичо Киро, след него Иван Златков смяташе, че е най-техничният на корта и само заради това трябва да бъде служебно класиран напред, а отдолу дебнеше и радомирският лешояд, който само чакаше момента, за да ги закълве. Без да омаловажаваме Цецо Тодоров, той игра епизодична роля в групата и въпреки че дръзна да оспори техническия арсенал на Иван Златков, все пак лозенският Дон Жуан спечели мача със 7-5. 

Всички резултати от груповата фаза вижте ТУК

В първия четвъртфинал богът от “Артекс” Персей взе главата на Чичо Киро след 6-2 точно като медузата Горгона и вдигна меча си, за да обяви война на всички на “Диана”.  

Румънецът също атакува от север победи лесно Сашо Китов с 6-2 и физически готов за всякакви предизвикателства.  

Влади Искренов премина като фараон през Батран, тъй като последният все още бе в емоционална зависимост от енергийната добавка и не можеха да се сбогуват, за да поеме всеки своя път отделно. 

Асен Георгиев сложи и Слав Славов на четвъртото ребро на пресата след 6-3 без драми.  

Драми нямаше и в полуфиналите…донякъде. Срещайки трансилванеца Персей се превърна отново в Георги Георгиев и въпреки безумния лифт от форхенд, който е готов да докара тенис лакът на всеки опонент с прекомерно самочувствие, трябваше да се оттегли и да си поръча мечтаната бира 2-6. 

В другия полуфинал напрежението беше голямо. Физически беше ясно, че и двамата опоненти измежду Варварина и Лешояда няма от какво да се притесняват, но ихтиманският дотрак нямаше повече ребра на пресата къде да закачи жертва и без изяден. Психологически Влади Искренов без грешки с леки контри, влезе в главата на Асен и го матира 6-3.  

Четвъртфиналите ТУК

Така остана и заветният финал. В него обаче за съжаление на публиката нямаше драма. Самият Флорин след мача обясни, че е имал огромни мазоли на дланта, но това не е извинение за абсолютно заслужената победа на братовчеда на легендата Гибона.  

Малкото утешение за Румънеца е спечелената титла за победител на сезона.  

За победителите има и награди. Флорин ще играе безплатно следващия сезон на “Диана”, а Влади Искренов ще има 50% отстъпка.  

‘’Започнах да идвам от края на зимата. Нивото на “Диана” е изключително високо. Хармонията на участниците помежду си е много интересна. Закачки, майтапи и общо взето от началото имах малко нужда да се аклиматизирам в началото затова и натрупах няколко загуби. На “Диана” още в 1-ви кръг срещаш някой добър. Аз идвам от ITL турнирите, където съм печелил на задна бавна. От 18 турнира съм печелил 12, така че за “Диана” само адмирации. Зимата ще си покаже. Продължаваме напред. Следващият скалп е Радо”, отсече безмилостният Лешояд.



Победителите през годините: 
 
Лято 2021 – Владислав Искренов – Флорин Джорджиу 6-2 
 
Зима 2020 – Милен Германов – Трифон Стефанов 6-3 
 
Лято 2020  Стефан Шопов – Едиз Батран 6-2 (повече ТУК
 
Зима 2019 – Не се провежда поради Covid19 
 
Лято 2019 – Милен Германов – Мирослав Недевски 7-6 (повече ТУК
 
Зима 2018 – Милен Германов – Стефан Шопов 6-2 (повече ТУК
 
Лято 2018 – Милен Германов – Стефан Шопов 7-5 (повече ТУК
 
Зима 2017 – Радослав Владимиров – Петър Иванов 6-2 (повече ТУК
 
Лято 2017 – Милен Германов – Петър Иванов 6-2 (повече ТУК
 
Зима 2016 – Атанас Маринов – Едиз Батран 6-1 (повече ТУК
 
Лято 2016 – Едиз Батран – Латин Латинчев 6-3 (повече ТУК
 
Зима 2015 – Теодор Венков – Милен Германов 6-1 (повече ТУК
 
Лято 2015 – Милен Германов – Калин Кънчев 6-3 (повече ТУК
 
Зима 2014 – Мартин Михайлов – Теодор Венков 6-4 (повече ТУК
 
Лято 2014 – Теодор Венков – Калин Кънчев 6-0 (повече ТУК
 
Зима 2013 – Радослав Владимиров – Милен Германов 6-1 (повече ТУК
 
Лято 2013 – Милен Германов – Теодор Венков 6-1 (повече ТУК
 
Зима 2012 – Станислав Савев – Милен Германов 7-6 (повече ТУК
 
Лято 2012 – Емил Велчев – Васил Пенчев 6-4 
 
Зима 2011 – Емил Велчев – Асен Георгиев 6-1 
 
Лято 2011 – Милен Германов – Валентин Желев 6-0

Сезонни победители:

Лято 2021 – Джиурджи Флорин 

Зима 2020 – Трифон Стефанов 

Лято 2020 – Кирил Стоянов 

Зима 2019 – Милен Германов 

Лято 2019 – Кирил Стоянов 

Зима 2018 – Милен Германов 

Лято 2018 – Стефан Шопов 

Зима 2017 – Петър Иванов 

Лято 2017 – Петър Иванов 

Зима 2016 – Калин Кънчев 

Лято 2016 – Петър Иванов 

Зима 2015 – Едиз Батран 

Лято 2015 – Петър Иванов 

Зима 2014 – Теодор Венков 

Лято 2014 – Милен Германов 

Зима 2013 – Радослав Владимиров 

Лято 2013 – Милен Германов 

Зима 2012 – Станислав Савев 

Лято 2012 – Емил Велчев 
 
Зима 2011 – Емил Велчев  
 
Лято 2011 – Милен Германов  

Share Now

Related Post

Leave us a reply