Калин Кънчев с две титли на „Диана“ за няколко дни

Калин Кънчев записа две титли на „Диана“ за по-малко от седмица. Това се случи, след като летният турнир номер 11 беше прекъснат поради дъжд в неделя и се доигра в сряда, а само няколко дни по-късно бе време и за редовната сесия под номер 12.

Турнирът, приключил в сряда обаче, предложи много емоции. Калин победи със 7-6 Камен Новиков, който имаше невероятно желание да стигне до финала, а Тошко Карагяуров направи изненадата като победи Киро Стоянов с 6-4 и достигна за пръв път последната фаза на „Диана“.

В финалния мач той също се представи на много добро ниво, но рутината на Калин във тези срещи бе много по-сериозна и той спечели комфортно с 6-3.

Само няколко дни по-късно, в тежък и горещ ден, Калин взе и втора титла. Този път той се справи с Киро Стоянов. В началото на деня Кънчев тръгна трудно след 7-5 над Мирослав Недевски и 6-4 над Петър Янков, но после намери играта си и започна да печели по-лесно срещите си – 6-1 Емил Велчев, 6-3 Александър Китов и 6-3 над Киро Стоянов. От другата страна на схемата също бе интересно, след като именно Киро Стоянов победи повече от категорично един много неприятен негов съперник – Любо Владов с 6-1 в четвъртфинал и с 6-3 достигналия за втори път в последно време полуфинал Ники Дафовски.

В ранглистата Киро Стоянов поведе пред Милен Германов, а вече доста близо е и Калин Кънчев.

Както знаем, тази година има награда за първите трима в генералното класиране, като победителят ще играе цяла зима безплатно на любителските турнири в неделя.

В петък пък се проведе и традиционният вечерно-нощен турнир, за който се записаха 15 души и играха в групова фаза. В него шампион стана младият Любен Попов, който надигра с 6-2 във финала Георги Петров.

Всички резултати от летните турнири и ранглистата следете на ТУК

Share Now

Related Post

Leave us a reply