Семейство Латинчеви са шампионите в третото издание на турнира „В памет на Тео“

Семейство Латин и Симеон Латинчеви са новите шампиони в турнира „В памет на Тео“.

Двамата бяха над всички този път и се реабилитираха за предишните издания, когато не успяха да спечелят.

Порасналият 15-годишен Мони помогна изключително много на опитния си татко и двамата заформиха много хубава двойка, която заслужено взе кристалните купи.

Осемнадесет отбора се записаха за участие, а много хора, които също познаваха Тео Венков, посетиха турнира макар и да не участваха пряко.

Сред участниците имаше и изявени фаворити в лицето на Станислав Савев и Людмил Накашев, но те загубиха на полуфинал от Кирил Стоянов и Стефан Шопов, които също изградиха много силен отбор.

В група А Милен Германов и Красимир Алексиев нямаха алтернатива и записаха набързо три победи, в които дадоха само два гейма.

В група В Георги Георгиев – Пърси и Димитър Димитров също се класираха на първо място. Те записаха малко по-трудни успехи, но въпреки това постигнаха също три победи като лидерите в по-горната част.

Фаворитите Савев и Накашев дадоха само два гейма в тяхната група и изглеждаха повече от солидни. В нея участваше и тандемът Даниел Желев/Маргарита Желева, които оставиха отлични впечатления особено заради силната и смела игра на нежната половинка на тенис треньора. Семейството загуби от лидерите, но след това направи две победи, като в едната от 0-4, обърна епично до 6-4.

В последната група бе най-интересно, защото именно там се бяха наместили бъдещите шампиони и финалисти. В последен мач от предварителната фаза Латинчеви загубиха от двойката на Киро Стоянов и Шопов след 4-6 и излязоха втори от четворката.

В елиминационната фаза напрежението се покачи. Сингълистите Милен Германов и Краси Алексиев излязоха срещу Латинчеви с надеждата, че опонентът все още ще чувства тежест от загубата малко преди това в групата. Мачът бе много оспорван в две трети от времето, но след това суходолският отбор пречупи опонентите си 6-3.

Георги Георгиев и Димитър Димитров се изправиха срещу микса на Желеви и записаха успех, макар и след сериозна съпротива – 6-3.

Станислав Савев и Людмил Накашев продължаваха уверено напред след комфортно 6-2 над Йордан Пичуров и Цветан Цветанов, а Стоянов и Шопов надиграха с 6-3 агресивния отбор на Йорданов/Коларов.

В предпоследната фаза се изигра и най-интересната от всички срещи.

Именно фаворитите Савев и Накашев излязоха срещу дуета на Стоянов и Шопов. И се оказаха неприятно изненадани… Срещата вървеше гейм за гейм, но със супер отиграванията от бекхенд на Стефан и играта на мрежата на Стоянов двамата направиха пробив в сервиса на Людмил. При 5-4 Шопов сервира за мача, но не успя да задържи подаването си. В единадесетия гейм обаче се случи нов пробив, този път в подаването на Сакса, който го предаде с двойна грешка. В последния епизод от мача известните с прякорите си Чичо Киро и Гепарда бяха непоклатими, че искат да вземат този мач и направиха това възможно – 7-5.

От другата страна Латинчеви минаха и през Георгиев и Димитров. Съперникът им показа завиден отпор, но загуби 2-6.

Така се стигна до финалния мач, който предвещаваше завързана интрига заради загубата часове по-рано на единия отбор. Този път обаче таткото Латинчев направи най-добрия си двубой от началото на турнира. Форхендът му работеше като часовник и помощта му към най-технически грамотния играч в днешния ден – сина му Симеон, бе неоценима, още повече, че малкият играеше с контузия в китката, която му създаваше проблеми. Латинчеви дръпнаха с 4-1 в резултата, но след два светкавични гейма с много силна игра опонентите се върнаха в срещата.

Това обаче бе всичко. Нови два в сметката на семейната двойка им спечелиха титлата и с оглед на показаното – заслужено, макар че и финалистите не по-малко имаха право на победата след прекрасната си игра и триумфа в полуфинала.

Така закрихме и третото издание на турнира в памет на Теодор Венков, който ще помним винаги, а след година ще се съберем отново.

 

Шампионите досега:
2017 г.
Алекс Мартински/Данаил Йонов – Милен Германов/Петър Иванов 7-6

2018 г.
Калин Кънчев/Христофор Минев – Александър Китов/Христо Христов 6-2

2019 г.
Латин Латинчев/Симеон Латинчев – Кирил Стоянов/Стефан Шопов 6-3

Share Now

Related Post

Leave us a reply