Симеон Терзиев с титла на двойки в Израел

Младите български тенисисти Симеон Терзиев и Пьотр Несторов направиха нова важна крачка в своето развитие, след като спечелиха титлата на двойки от турнира в Хайфа (Израел).

Надпреварата е от ранга ITF J2, а талантите ни бяха поставени под 6 в схемата на двойки. На финала днес българите победиха с 6-3, 6-3 Адриен Бурде (Швейцария) и Ростислав Галфингер (Казахстан). Те взеха ранен аванс от един пробив за 2-0 и след това със солидна игра при своето подаване спечелиха откриващия сет.

Във втората част двамата бяха дори по-убедителни, след като затвърдиха пробив за аванс от 3-1. По-късно Терзиев и Несторов отново се възползваха от колебанията на съперниците и затвориха мача с нов пробив. Успехът е още по-значим заради факта, че Терзиев изигра последните три двубоя от надпреварата с контузия в коляното. Именно тя го отказа от участие в турнира на сингъл, където също бе сред поставените.

За българите това е втори финал като тандем през тази година. Преди малко повече от месец те стигнаха до последния двубой на турнир в Бургас, където отстъпиха преди Лука Гелхард и Каи Венхелт от Германия.

Share Now

Related Post

Leave us a reply