Варварина пороби аматьорите на „Диана“

Любителската драма на „Диана“ започва да става все по-интересна. Този сезон бележи най-оспорвания старт на зимния сезон досега. Пет турнира и пет различни шампиона, а последният е известният с прозвището Варварина Асен Георгиев.

Стоманеният възпитаник на НСА е новият шампион, след като победи в жестока драма Любен Попов със 7-6 на финала. И това не е всичко. Асен не бе идвал няколко месеца на турнири и след като се появи отново, директно стигна до финал в първото си участие, а се завърна победоносно при второто.

Както е известно, вече схемата на „Диана“ през зимата е лимитирана до 32-ма участника и това прави напрежението още по-голямо, тъй като не малък брой желаещи за съжаление остават резерви след запълване на схемата. Зимата и настроението в балона е по-специално и атмосферата много различна от лятото.

В 1 кръг топ мачът бе между победителя за сезона Киро Стоянов и настоящия лидер Милен Германов. Вторият обаче не позволи на Стоянов да напредне с точките и го надигра с 6-2.

Тихомир Желев, който поиска да се обръщат към него с прякора Д-р Желев взе скалпа на гърка Никос с 6-2.

Павел Йорданов пък отпразнува новия си прякор Едмундо заради бруталната си игра, приличаща на футболиста Животното, с безскрупулна победа над Мони Георгиев с 6-0. Само кръг след това обаче дупнишкият лекоатлет Божидар Георгиев го излекува по почти същия начин, записвайки хубав успех с 6-1.

Калин Кънчев, Краси Алексиев, Любен Попов и Милен Германов също не срещнаха проблеми, но в други двубои драмата си беше драма във втори кръг.

Д-р Желев беше решил днес да не си тръгва само със скалпа на гърка Никос и беше сложил мерник и на неостаряващата надежда за нещо повече от няколко победи Иван Златков. Последният поведе с 4-0 и си мислеше, че мачът е свършил, когато Д-р Желев включи на други обороти. Той още повече започна да пласира неортодоксалните си траектории и все повече да пуска слайс в бекхенда. Така се стигна до 4-4, а след това и 5-5. Доста хора гледаха и очакваха запомнящ се обрат, но все пак Златков устоя психически и взе срещата със 7-5.

Варварина Георгиев пък водеше с 5-2 на Ники Дафовски, но левичарят не се предаде и резултатът стана и там 5-5. В последните два гейма обаче бъдещият шампион взе мача.

Друг шампион – настоящият от последната неделя Светослав Козалиев изпита същото, което предизвика в Милен Германов преди седмица. Козалиев водеше с 5-2 на Орлин Златарски и имаше мачбол. Със сервис вероятно около 200 км/ч истинският доктор на „Диана“ отрази този момент, а впоследствие записа общо 12 поредни точки. Това бе поредният мач, достигнал 5-5. В него обаче се игра и тайбрек, който Златарски спечели драматично 7-6.

В четвъртфиналите всички мачове бяха интересни. Милен Германов победи напредващия все повече и повече Божо Георгиев с 6-4 в не лека среща.

Иван Златков пропусна възможност да дръпне с два гейма на младока Любен и след това загуби с 3-6.

Краси Алексиев изигра страхотен двубой с Калин Кънчев. Той спаси и шест мачбола, но в крайна сметка не успя да пробие за 5-5 и загуби от един от фаворитите за турнира.

Асен Георгиев пък тръгна с 0-3 срещу Орлин, но след това намери сили да обърне изморения противник и спечели с 6-4.

В първия полуфинал Милен Германов се изправи срещу Любен Попов, търсещ реванш за първата си загуба от него в началото на есента. И този път обаче Германеца пропадна. В началото Милен контролираше мача, но след това Любен започна да играе по-резултатно и да печели повечето важни точки, за да се поздрави със заслужена победа с 6-2.

От другата страна на схемата фаворит бе Кънчев, но и той падна победен от Асен, който след 2-3, спечели оставащите четири гейма.

Двамата най-достойни за финала направиха и страхотен мач. Георгиев дръпна с 4-1, но младият противник обърна до 5-4. Точно тогава обаче Варварина се събуди отново и с тотална воля и няколко изпуснати възможности проби за 5-5 и поведе 6-5. Тогава бе ред на Любен да покаже психика. Той спаси мачбол и стигна до тайбрек. В него Асен отново дръпна в резултата с 5-2 точки, но Любен пак прояви инат и докара до 6-6 точки мача. Последва още един спасен мачбол, но накрая клекна победен след 9-7 точки. Това бе пета титла на Варварина на „Диана“, последната беше преди точно една година.

Отново участник не дойде и по този повод сме длъжни да съобщим, че Мони Георгиев и Здравко Аврамов имат предупреждение за отнемане на точки.

В ранглистата продължава да е лидер Милен Германов, следван от Светослав Козалиев и Любен Попов.

 

Резултатите от турнира ТУК

Ранглистата ТУК

Записване за следващия турнир ТУК

Share Now

Related Post

Leave us a reply