Калин Кънчев се завърна шампионски в турнирите на „Диана“

Калин Кънчев се завърна шампионски в турнирите на „Диана“. След като цяло лято отсъства, той реши, че тази зима ще атакува първото място в ранглистата и Мастърс титлата и още с първата си поява оглави ранглистата. И то по категоричен начин, особено на финала. Там той надигра свой стар съперник Стефан Шопов – Гепарда – с 6-0.

Като първи зимен турнир, в това издание поставени нямаше и това даваше по-голям шанс на голяма част от участниците с по-малки шансове за достигане напред. Нещата обаче се подредиха сравнително балансирано и изненади в крайните кръгове нямаше.

Едно дерби обаче не остана незабелязано още в 1 кръг. Шампионът на сезона Пепи Иванов  – Санторото срещу Атанас Маринов – Чоко. Агресорът в лицето на Чоко обаче бе непоклатим. Той спечели с 6-3 след поредица от извънземни форхенд изпълнения, които пробиха защитата на Санторото.

След това Чоко се справи с още един силен любител. Отново 6-3 над гърка Никос Панетемитакис и достигане до четвъртфинал с Милен Германов. Последният пък достигна без особени проблеми до тази фаза, въпреки че получи отпор от Дани Стоименов, който показа, че навлиза в много добра форма. Такъв беше сценарият в долната част на схемата. Отгоре обаче имаше по-различно развитие. Още в първи кръг завършилият в топ 5 в лятната ранглиста и шампион от няколко издания нa веригата Interactive tennis Станислав Георгиев – Стаката срещна нов участник в лицето на Трифон Стефанов. Той обаче знаеше, че има среща с много сериозен противник и не допусна подценяване, но след средата на сета, не можа да продължи с равностойната игра и загуби 2-6.

В следващия кръг обаче Трифон трябваше да се изправи срещу Стефан Шопов. Двамата вече имаха един двубой помежду си от първенството на IT индустрията, в който последният бе категоричен. Въпреки мотивацията си да промени статистиката обаче Трифон и този път не можа да се справи с Гепарда и в оспорван двубой загуби 2-6.

Калин Кънчев пък чакаше момента да си отмъсти на Светослав Козалиев. Единственото участие на Кънчев това лято на „Диана“ бе в последния турнир, когато загуби във финала от този съперник, след като водеше в резултата. Пределно мотивиран, този път Калин направо отнесе своя съперник 6-0.

Рубиконът  за Шопов бе срещу Асен Георгиев. Виночерпецът бе непоклатим до един момент срещу Гепарда, който приличаше повече на котка в този момент. Даващ пример на сина си как се играе, Асен поведе 4-0, но точно когато смяташе, че победата е близо, нещата се промениха. И Асен свали ниво, и Стефан вдигна своето, а това смени позициите. Тенисът е игра гейм за гейм и тези четири нямаха отношение върху всяка мини битка в следващите минути. А в тях Гепарда спечели седем от следващите осем гейма и резултатът стана 7-5.

kalin-kanchev-stefan-shopob

Станислав Иванов също си проправяше път сравнително комфортно след 6-3 над Камен Новиков и 6-4 над Слав Славов. На полуфиналите обаче той се отказа заради вирус.  Така Стефан се класира служебно за финал, а това се случи преди още да бъде изигран четвъртфиналът в долната част на схемата между Милен Германов и Наско Маринов. Това бе и и един от най-интересните двубои на турнира. Досега Чоко не бе записвал победа над съперника си, но въпреки това стъпваше като фаворит в мача предвид формата си. Букмейкърите познаха въпреки драматичния обрат в края. Германов направи ранен пробив, което е голяма крачка напред срещу играч със сервис като на Маринов. След това той задържаше много комфортно всеки свой сервис гейм. Така се стигна до 5-3, когато трябваше само още един гейм. След поредица от лоши сервиси и силна игра на противника, Чоко проби, направи 5-5, а след това на свой ред реализира още един пробив и взе мача 7-5.

Победата обаче се оказа пирова за Маринов. В следващия си мач срещу Калин Кънчев той не беше свеж, движеше се трудно, а Калин само това чакаше и моментално се възползва като го победи без много съпротива 6-1.

Във финала се очакваше интересен и оспорван двубой, но такъв нямаше. Калин мина на парад през Стефан, за който дългата почивка може би даде някакво отражение, но това не бе оправдание.

И така зимния сезон започна с пълна сила и интересът е на максимум, още повече, че очакваме тази зима да ползваме повече кортове и ще направим всичко възможно да има и утешителна схема.

Резултатите от турнира ТУК
Ранглистата ТУК


Share Now

Related Post

Leave us a reply