Йордан Пичуров с титла от Вечерно-нощния турнир

Йордан Пичуров спечели втория Вечерно-нощен турнир от серията Premium Tennis by Robin Söderling. На финала той победи Димитър Стоянов с 6-2

24 човека, разделени в 6 групи, взеха участиe в състезанието. След изиграване на мачовете в групите и четвъртфиналите, до полуфиналите достигнаха Цветомир Ценков, Йордан Пичуров, Виктор Петров и Димитър Стоянов. В първия полуфинал Пичуров, който изглеждаше най-свеж от всички, въпреки нощния час,  се наложи с 6-1 над Цветомир Ценков, за когото изиграните три тайбрека в груповата фаза  оказаха влияние.

 

Макар че показваше явни признаци на умора, Димитър Стоянов събра последни сили и успя да победи Виктор Петров с 6-2 във втория полуфинал. Така във финала един срещу друг се изправиха Пичуров и Стоянов. Много по-малко уморен от своя съперник, Пичуров още от началото на срещата взе контрола в свои ръце и не го изпусна до края, за да триумфира с 6-2.

Поради факта, че няколко турнира пропаднаха заради лошо време, следващият турнир е предвиден за идния петък – 19 юли.

Както традицията на кортовете на „Диана“ повелява, в края на всеки сезон да се играе „Мастър турнир“, то и вечерно-нощните турнири няма да направят изключение.

Осемте най-добри ще могат да се изправят един срещу друг в заключителен турнир в края на месец септември. Топ 10 на участниците след изиграването на втория турнир може да видите по-надолу.

Share Now

Related Post

Leave us a reply