Приключи Вечерно-нощният сезон. Георги Петров най-сетне спечели купа.

На 5 Октомври, вечер към 21:30 приключи Вечерно-нощният сезон за 2019 г. Една стара традиция за ТК „Диана“ беше успешно възродена. През сезона близо 50 човека приеха участие във веригата турнири, която се провеждаше със съдействието на фирмата за тенис артикули Robin Söderling.

Както подобава за завършек на всеки сезон който се провежда на територията на ТК „Диана“ последният турнир беше Мастърс, където участие взеха най-добрите за сезона. И така 8-те най-добри се събраха в тази дъждовна октомврийска вечер и въпреки капризите на времето успяха да изиграят турнира до край. Жребият, теглен от Павел Йорданов и Цветомир Ценков определи следните групи, които може да видите по-надолу.

В група А Николай Дафовски успя да спечели последният си мач срещу Георги Петров, който до момента имаше две победи и по този начин излезе на първо място като победител в директният двубой. Дафовски преди това беше записал победа срещу Йордан Пичуров и загуба от Цветомир Ценков.

В група В основният фаворит Любен Попов спечели три лесни победи и логично завърши на първо място. За второто място успя да се пребори Павел Йорданов завършвайки групата с две победи.

В първият полуфинал се изправиха Любен Попов и Георги Петров. До сега Петров беше загубил на два пъти от Любен, който от своя не беше давал повече от три гейма на съперниците си през целият сезон. Логично всички очакваха нова победа на Любен, но Жоро успя да намери сили и сътвори една от най-големите сензации за сезона, като го победи с 6/4. Тази единствена загуба лиши Любен на практика от възможността да си тръгне с трофей, тъй като с победата си Георги Петров се доближи само на пет точки зад него в класирането за победител на сезона, а му предстоеше да играе и финал.

Крайно настървен Павел Йорданов успя да наложи волята си срещу Николай Дафовски и го победи с 6/2 във другият полуфинал.

И така на финала се изправиха Георги Петров с  четири загубени финала през сезона и Павел Йорданов с два. Ако Жоро загубеше той си тръгваше с празни ръце, завършвайки на второ място в класирането и с поредният загубен финал. Явно тази мисъл го мотива докрай, защото в крайна сметка той показа много по-стойностна игра от опонента си и спечели с 6/2. По този начин освен купата за победител в „Мастърса“, спечели тази и за краен победител в сезона. Също така получи награда кутия топки от спонсора на веригата  фирма Robin Söderling. За Павел Йорданов, освен натрупаният опит във финални мачове остана наградата за второ място – комплект покривни грипове, а също и специалната купа за най-желан финалист.

               

 

Всички резултати от турнира, както и класирането на 10-те най-добри през сезона може да видите по-надолу.

Share Now

Related Post

Leave us a reply