Русенският гепард изригна преди „Мастърса“

Стефан Шопов спечели предпоследния летен турнир на „Диана“ преди дългоочаквания „Мастърс“ и даде заявка, че ще се появи в топ форма за най-важния турнир на сезона.

Русенският гепард надигра с 6-3 младия Мартин Боршуков на финала. Участие в това издание взеха доста интересни имена и се очакваше битката да бъде много оспорвана, което не остана неоправдано.

Някогашният носител на „Мастърс“ титла Едиз Батран също се включи в състезанието, за да се класира влезе в първите 16 в ранглистата и достигането до четвъртфинал почти го е класира сред най-добрите, като в момента заема 15-а позиция. Батран загуби катастрофално от всеизвестния доайен на тениса Киро Стоянов с 0-6, но и проблем с китката усложни мача.

Светльо Козалиев, който не се беше появявал на турнирите от доста време, също достигна до полуфиналите. Там той загуби от Мартин Боршуков с 2-6. Преди това 16-годишният Мартин взе реванш за предишна среща и от Станислав Иванов – Стамбата, след като го победи с 6-3.

В предните кръгове също имаше интересни битки. Павел Йорданов – Пако, който не може да надгради нивото от зимата, даде силен отпор на Боршуков, но загуби с 4-6. Станислав Иванов – Стамбата пък губеше с 1-4 от царя на кордажите Пепи Котев, но се върна в мача и накрая в тайбрек пречупи съперника. В първи кръг пък и Киро Стоянов и Батран имаха трудни мачове, надигравайки съответно със 7-5 Пламен Пенев и Георги Георгиев – Пърси.

Следващата седмица е последният турнир преди „Мастърс“ битките, след което ще стане ясна първата 16-ка.

Резултатите ТУК

Ранглистата ТУК

Записване за следващия турнир ТУК

Share Now

Related Post

Leave us a reply