Милен Германов покори конкуренцията в летния дебют на „Диана“

Милен Германов успя да спечели титла още при дебюта си в летните серии на „Диана“. Германеца не беше участвал от март месец в края на миналия сезон, когато завърши годината със спечелването на „Мастърс“ турнира и ранглистата, но и сега успя да се справи с конкуренцията.

36 души се взеха участие, а сред тях някои много сериозни имена като Калин Кънчев, Киро Стоянов, Любен Попов и Стефан Шопов, които имаха апетити за нещо повече от достойно представяне.

Германов беше непоставен и се наложи да играе квалификационен кръг, за да влезе в основните 32-ма. Така до спечелването на титлата се оказа, че той трябваше да изиграе 6 мача в един ден.

Парадоксалното е, че в цялата неделя имаше само един тайбрек и нито един сет не излезе извън границите на десет гейма. Само старият войник Емо Велчев успя да прекърши със 7-6 румънската надежда Джорджиу Флорин след люта битка в осминафиналите на състезанието.

Милен Германов пък имаше сравнително удобни съперници, но всеки от тях имаше пълния шанс да го победи, ако имаше подценяване. Димитър Димитров, Георги Христов, Йордан Пичуров, Георги Плешков и Киро Стоянов бяха опонентите до финала.

В долната част на схемата Стефан Шопов и Любен Попов се сблъскаха още в ранна фаза. В осминафиналите Гепарда от Русе поведе с 4-0, но Любен се събуди и изравни до 4-4. Самият Стефан, който не бе хващал ракета от доста време, успя да се мобилизира и използва спад в играта на съперника, за да спечели следващите два гейма и в крайна сметка да триумфира. Малко по-нагоре Калин Кънчев мачкаше всичко наред. В четвъртфиналите именно Шопов бе неговият съперник. Калин обаче мина през него като парна машина, макар че и самият Стефан не бе във форма – 6-0. Дойде ред на полуфиналите. В тях съперникът на Кънчев бе левичарят Краси Алексиев. Двамата вече имаха няколко двубоя заедно, като Калин винаги печелеше и регистрираше превес в играта. Този път Алексиев тръгна със страхотни първи сервиси впечатляващо в първия гейм, но само това остана от играта му. След това Калин отново изкопчи инициативата и не я пусна до самия край за 6-1.

Милен Германов пък победи Киро Стоянов с 6-3. До 3-3 мачът изглеждаше абсолютно равностоен и даже опонентът му печелеше много по-лесно геймовете си, но след това Германеца направи своя удар след пробив и два силно изиграни сервис гейма и приключи комфортно сета.

Финалът бе едно от най-често играните дербита на „Диана“ в последните години. Двамата се срещаха малко след най-големия любителски турнир „Зашо“, в който стигнаха до полуфиналите.

Дербито бе изключително равностойно и както често се случва Германеца в края намери начин да вземе дербито с повече хладнокръвие.

Това бе втори финал за Калин Кънчев лятото. Първият той загуби от Радо Владимиров. Сега поведе с 2-0, Милен изравни и след това мачът тръгна гейм за гейм. Нереализиран шанс при 4-4 0-30, сякаш влезе в главата на Кънчев, а Германов само това и чакаше, за да натисне съперника. След като измъкна този труден гейм за 5-4, Милен игра разумно и правилно в последния и матира Калин Кънчев отново.

В ранглистата водач е Кирил Стоянов, но Кънчев и Германов изскочиха рязко напред в класирането.

Както знаете, тази година наградата за победителя в сезона е безплатно участие във всички зимни турнири на „Диана“. Вторият ще получи 50% отстъпка за зимния сезон, , а третият ще има право на три безплатни участия в състезанията.

 

Резултатите ТУК

Ранглистата ТУК

Записване за следващия турнир ТУК

 

 

Share Now

Related Post

Leave us a reply