Четвърта титла това лято за Милен Германов

Милен Германов спечели четвърта титла това лято и отново се изкачи на първото място на „Диана“.

Германеца продължава супер успешната си серия от участия, като досега не е бил побеждаван в новия сезон.

Този път Германов не спечели лесно турнира, а много от участниците му дадоха сериозен отпор, но въпреки това с рутина и малко повече решителност той взе отново титлата.

Във финала Милен победи Асен  Георгиев с 6-4, който направи също много силен турнир и показа, че отново е във форма.

35 души се записаха за участие в неделята и не останаха разочаровани от мачовете въпреки жегата. Повечето двубои в първите кръгове свършиха със сериозно превъзходство от едната страна, с изключение на драматичната среща между Павел Йорданов и Анатолий Михайлов, която първият спечели инфарктно със 7-6.

Милен Германов имаше тежък мач с Латин Латинчев, в който изоставаше в резултата, но намери сили обърне развоя до 6-4. Пепи Котев се справи по „котевски“ с агресора Орлин Златарски 6-3, а преди това и с Калоян Йорданов 6-4. Емо Велчев също взе две победи, както и гърка Никос. Асен Георгиев даде общо четири гейма до полуфинала в мачовете си срещу Георги Христов – Лифта, Илия Саев и Павел Йорданов.

Впечатление направи и дебютантът Боян Петков. Той не беше играл досега на „Диана“, но изигра силен турнир, като достигна до полуфиналите след 6-3 срещу Денислав Стрехарски, 6-2 срещу Камен Новиков и 6-3 срещу Георги Петров. В полуфинала обаче, въпреки че първоначално имаше предимство, той издъхна и загуби 2-6 от Асен Георгиев.

Милен Германов от своя страна след Латин Латинчев победи Петър Котев със 7-5 и Никос с 6-4. Липсата на игра в последно време си личеше при Германеца и той не бе близо до най-добрата си форма, но пък и противниците му играеха много добре.

Във финалната среща обаче Германов изглеждаше най в кондиция и спечели 6-4 срещу Асен, който бе готов да изненада лошо съперника си при най-малкото колебание.

С победата Германов отново е лидер в ранглистата пред Киро Стоянов и Краси Алексиев.

Така наречената „лимонадена схема“ за утешителния турнир бе спечелена от Георги Христов срещу Краси Минтов по тъмно, а интересното е, че и двамата са от един град – Казанлък, което донякъде бе и регионално дерби.

В петък също така се проведе и нощен турнир. В него шампион стана Тихомир Желев, който победи на финала Павел Йорданов.

Резултатите от турнира  ТУК

Ранглистата ТУК

Записване за следващия турнир ТУК

Share Now

Related Post

Leave us a reply